Vulin: Poslodavci koji zaposle dete palog borca dobijaće 180.000 dinara

Svaki poslodavac koji zaposli dete palog borca dobiće subevenciju od 180.000 dinara, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

0

„Po prvi put deca palih boraca će u Nacionalnoj službi za zapošljavanje imati prioritet pri zapošljavanju“, rekao je Vulin pred članovima udruženja boraca na novogodišnjem prijemu i dodeli zlatne plakete „Srpski ratnik“, u Domu penzionera Bežanijska kosa.

On je objasnio da će poslodavci tu subvenciju dobijati kao i za ostale teže zapošljive grupe, ali da su prvi put deca palih boraca priznata kao posebna teže zapošljiva kategorija lica.
„Sada smo to uveli da deca palih boraca, žrtve trgovine ljudima, žrtve porodičnog nasilja i deca bez roditeljskog staranja i iz sistema socijalne zaštite dobijaju posebnu pažnju, a poslodavci koji ih zaposle dobijaju posebnu subvenciju“, rekao je Vulin.

Vulin: Srbija će jačati svoju vojsku

Srbija će jačati svoju vojsku i neće više nikada dozvoliti da se ponove užasi srpskog naroda kao što je to bilo u akcijama „Oluja“ ili „Bljesak“, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

„Beskrajno sam ponosam kada mogu da vam kažem da ćemo našu armiju jačati, naoružavati, opremati i da nikada više nećemo dozvoliti da se ponove užasi Oluje ili Bljeska, a da nemamo čime ili da ne znamo kako“, poručio je Vulin u svom govoru na novogodišnjem prijemu i dodeli zlatne plakete „Srpski ratnik“ u Domu penzionera Bežanijska kosa.

On je istakao pred članovima udruženja boraca da to govori upravo pred onima koji više od ikoga cene mir i slobodu.

„Nema mira niti slobode bez snažne i moćne države, bez armije i policije, ali i više od svega bez naroda koji voli i ceni slobodu. Nemojmo nikada da dopustimo da nam govore kao istinu veliku i strašnu laž da mi volimo da ratujemo – da Srbi vole da ratuju“, naglasio je Vulin.

On je rekao da je baš suprotno i da će Srbin uvek kada može izabrati da gleda unuke i praunuke.

„Hoće da pretekne čitav jedan život, a da ne upozna rat, ali mu nije dato da bira. Na nama je da stvaramo zemlju koja će moći da bira“, naveo je Vulin.

Ministar je rekao da je Srbija svoj mir uvek plaćala ratom.

„Nije se Srbija pitala za ratove, dolazili su bez njene volje i njenog pitanja. Možda je samo jedno pitanje postavljano – da li smo spremni da nestanemo, da se umanjimo i budemo suprotni sebi samim, da živimo bez slobode, jer to su veliki i moćni želeli. Nikada nijedna generacija u istoriji srpskog naroda nije dala pogrešan odgovor, već da je život bez slobode nezamisliv i da je spremna da plati najvišu cenu“, naveo je Vulin.

RTV

POSTAVI ODGOVOR

*