Вулин: Разочарао сам се у себе због неспособности да служим војску

0

„Ја сам Србин, а у Срба ко није служио војску… знате и сами. И када се суочите са тиме буде тешко“, рекао је министар одбране.

Министар Одбране Александар Вулин поновио је у интервјуу за магазин Одбрана да му је веома жао што својевремено није служио војску због слабог вида и да се због тога жалио и на ВМА, али да није било помоћи.

„За време НАТО агресије 1999. године добровољно сам се пријавио у Војску Југославије, захтевајући да ми доделе ратни распоред, макар и као обичном пешадинцу, што ми је и била жеља и када сам се пријавио у војни одсек са намером да служим војску. Тада ми је речено да су им потребни добровољци противавионци и инжењерци, а не пешадија“, рекао је Вулин.

Он је додао да при пријављивању није признао да је неспособан, већ да је хтео да по сваку цену буде „тамо где је најтеже“, али су га вратили.

„Ја сам се чак и жалио, ишао на ВМА, али није било помоћи, као што је нема ни данас. У то време сам имао диоптрију нешто више од седам, а данас је много, много већа и ако наши лекари не смисле неку добру опарацију бојим се да ће бити још теже“, рекао је Вулин у првом интервјуу за магазин Одбрана после ступања на дужност.

Осећај неспособности да не може да служи војску описао је као разочарање у себе.

„Ја сам Србин, а у Срба ко није служио војску… знате и сами. И када се суочите са тиме буде тешко“, рекао је министар одбране.

Припадницима војске је поручио да треба да знају да њихов министар није неко ко се склонио војне обавезе.

 

 

Недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*