Вулин: Србија је успостављена на традиционалној породици

0

Србија је успостављена на породичним вредностима и очување породице је један од приоритета министарства за рад.

То је изјавио министар Александар Вулин који је обишао Центар за заштиту деце и омладине „Дринка Павловић“ у Београду.

Према његовим речима, држава је само прошлог месеца издвојила 4,2 милијарде динара за различита права која се тичу подршке породици (дечји додатак, родитељски додатак, породиљско…).

„Влада коју предводи Александар Вучић чврсто се држи уставних критеријума када је у питању дефинисање породице. Вредности на којима је створена Србија јесу и вредности Владе Србије“, рекао је Вулин.

Он је додао да се чини све, у материјалном, политичком и сваком другом смислу да се традиционална породица сачува, обнови и да буде већа.

Подсетивши да је по Уставу брак заједница живота мушкарца и жене, Вулин је рекао да ће се у складу са тим одговорни за управљање Србијом тако и понашати.

Kоментаришући данашњу Параду поноса, Вулин је казао да свако има право да одлучује о свом животу, као и да искаже своју различитост, али исто тако свако има право да инсистира и на традиционалним вредностима.

„Свако нека исказује своју различитост без насиља, без угрожавања оног другог, али дозволићете да постоје и они који сматрају да је традиционална породица оно што мора бити сачувано“, рекао је Вулин.

Вулин је обишао Дом за децу без родитељског старања „Дринка Павловић“ у оквиру акције Покрета социјалиста, чији је Вулин председник.

Вулин је у Дом дошао са супругом и сином.

„За нас нема веће вредности од породице, ова деца нису имала ту срећу да одрастају и да живе у својим биолошким породицама са својим родитељима, али зато смо ми ту, да им помогнемо да се осете вољеним, да знају да читава Србија води рачуна о њима“, рекао је Вулин.

Он је објаснио да су представници београдског Покрета социјалиста дошли са својим породицама да тој деци учине недељу лепшом и да покажу колико им је стало до њих.
Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*