Вулин: Србија неће бити паркинг за мигранте

0

Србија очекује заједничко решење за мигрантску кризу на Самиту у Бечу, поручио је министар Александар Вулин и истакао да је Србија у стању да спроведе сваку политику за коју постоји договор, али да неће бити паркинг за мигранте.

Вулин је новинарима у Горњем Милановцу рекао да има велика очекивања од бечког састанка, као и премијер Александар Вучић, који је скратио боравак у Њујорку да би отишао у Беч.

– То је урађено на инсистирање свих осталих премијера, који су у Бечу, јер знају да без Србије нема целовитог решења и да је Србија веома важан фактор у ресавању мигрантске кризе – рекао је Вулин.

На позив аустријског канцелара Kристијана Kерна данас ће у Бечу бити одржžан Самит о избегличкој кризи девет премијера земаља такозване балканске руте, на којем ће учествовати премијер Вучић.

Министар је навео да се Србија нада да ћемо добити заједничку политику, истичући да је наша држава спремна да спроведе сваку политику за коју постоји договор, те да једино није спремна сама да реши мигрантску кризу, јер је није ни изазвала.

Вулин је рекао да се Србија одговорно понаша према мигрантима, према свом становништву, али и суседима, те да нисмо од оних који само настоје да мигранте пребаце у другу земљу.

– Србија неће бити паркинг за мигранте – подвукао је Вулин и додао да држава неће дозволити да економски мигранти улазе на нашу територију, не траже азил и крећу се где они мисле да треба.

– Морамо да водимо рачуна о међународним законима, о нашим законима и очувању територије и граница – закључио је Вулин.
Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*