Vulin: Srbija neće biti parking za migrante

0

Srbija očekuje zajedničko rešenje za migrantsku krizu na Samitu u Beču, poručio je ministar Aleksandar Vulin i istakao da je Srbija u stanju da sprovede svaku politiku za koju postoji dogovor, ali da neće biti parking za migrante.

Vulin je novinarima u Gornjem Milanovcu rekao da ima velika očekivanja od bečkog sastanka, kao i premijer Aleksandar Vučić, koji je skratio boravak u Njujorku da bi otišao u Beč.

– To je urađeno na insistiranje svih ostalih premijera, koji su u Beču, jer znaju da bez Srbije nema celovitog rešenja i da je Srbija veoma važan faktor u resavanju migrantske krize – rekao je Vulin.

Na poziv austrijskog kancelara Kristijana Kerna danas će u Beču biti održžan Samit o izbegličkoj krizi devet premijera zemalja takozvane balkanske rute, na kojem će učestvovati premijer Vučić.

Ministar je naveo da se Srbija nada da ćemo dobiti zajedničku politiku, ističući da je naša država spremna da sprovede svaku politiku za koju postoji dogovor, te da jedino nije spremna sama da reši migrantsku krizu, jer je nije ni izazvala.

Vulin je rekao da se Srbija odgovorno ponaša prema migrantima, prema svom stanovništvu, ali i susedima, te da nismo od onih koji samo nastoje da migrante prebace u drugu zemlju.

– Srbija neće biti parking za migrante – podvukao je Vulin i dodao da država neće dozvoliti da ekonomski migranti ulaze na našu teritoriju, ne traže azil i kreću se gde oni misle da treba.

– Moramo da vodimo računa o međunarodnim zakonima, o našim zakonima i očuvanju teritorije i granica – zaključio je Vulin.
Blic

POSTAVI ODGOVOR

*