Вулин: Србија у потпуности контролише кретање миграната

0

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да је после годину дана здруженог рада војске и полиције на граничним прелазима, 20.167 миграната спречено у покушају да пређу у Србију.

Вулин је рекао да је од тог броја, највећи број миграната, њих 10.220 дошао из Македоније, из Бугарске 9.801 а 146 је било из Црне Горе.

Министар, који је обишао припаднике Заједничких снага војске и полиције на граници према Бугарској на прелазу Вршка чука, рекао је да су након годину дана појачане контроле кретања миграната и покушаја илегалног уласка у Србију, војска и полиција учинили много.

Министар је казао да су се припадници војске и полиције борили против кријумчара и да је ухапшено и процесуирано 147 особа, а да је око 1.300 миграната, после проверавања упућено у прихватни камп у Прешево.

У Србији се, како је истакао Вулин, данас налази 5.071 мигрант.

Према Вулиновим речима, захваљујући заједничком раду војске и полиције Србија, као „ни једна друга земља на мигрантској рути“ контролише у потпуности процес кретања.

„Више од 90 одсто миграната налази се у нашим прихватним центрима и захваљујући раду припадника војске и полиције можемо да кажемо да контролишемо ситуацију на свом терену. Сви су радили за своју Србију, сви су радили више него што ми можемо да платимо. Зато морају да осете побољшање стандарда, њихове породице морају да осете да ценимо њихов рад“, истакао је Вулин.

Он је нагласио да су Влада Србије, врховни командант Александар Вучић, војска и полиција учинили све и чиниће све да се свакодневни живот ни у чему не мења, и да је сваки грађанин Србије заштићен и сигуран, а Србија мирна и стабилна.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић је рекао да припадници Војске Србије и Министарства унутрашњих послова дисциплиновано, одговорно и савесно извршавају један за државу изузетно важан задатак, као што је заштита граница Србије од илегалних прелазака.

Генерал полиције Миленко Божовић, начелник Управе граничне полиције, истакао је да већ годину дана припадници војске и полиције испољавају јединство државних органа у обезбеђењу државне границе, што је у интересу свих грађана Србије. У обиласку граничног прелаза су били и државни секретар Министарства одбране Александар Живковић, и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић.

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*