Вулин тугује за Кастром

0

Свет је остао без последњег великог вође 20. века. Остали смо без пријатеља који нас је заступао свуда где је требало да се заступа мали и слободан народ, рекао је Вулин поводом смрти Фидела Kастра.

Србија је смрћу Фидела Kастра остала без великог пријатеља, који је до последњег тренутка подсећао свет какав је страшан злочин учињен НАТО бомбардовањем наше земље 1999. године, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

„Свет је остао без последњег великог вође 20. века. Остали смо без пријатеља који нас је заступао свуда где је требало да се заступа мали и слободан народ“, рекао је Вулин на питања новинара у Брусу.

Вулин је нагласио да је Kастро био човек чији је сан о слободи био и наш сан, као и сан сваког малог народа.

Министар је рекао да је Kастро доказао својим животом и својом борбом да сан малих народа о слободи може да буде инспирација за цео свет.

„Остали смо без великог пријатеља, свет је сиромашнији за један велики морални узор. Kада је Фидел говорио свет је слушао човека који је провео живот борећи се за слободу. Шта људско биће може вредније да уради него да проведе живот борећи се за слободу“, рекао је Вулин.

Он је казао да је смрт Фидела Kастра ненадокнадив губитак у свету, као и да се његовом смрћу 20. век заиста и завршио.

„Надам се да ће овај век у коме живимо имати неког будућег Фидела Kастра, јер свету су потребни сањари“, додао је Вулин.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*