Вулин: Зашто ЕУ дозвољава „За дом спремни“, а не дозвољава“Зиг хајл“?!

0

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да је Хрватска још једном показала да нема ни снаге, а ни жеље да се супротстави нарастајућем усташтву и да нигде на свету не би било потребно објашњавати да нацистички поздрав не сме да се истиче на гробљу жртава нацизма, нигде осим у Хрватској.

Вулин је у писаној изјави навео да када ЕУ буде дозволила да се у Маутхаузену истакне табла са натписом „Зиг хајл“, нека тада допусти да и усташе имају свој поздрав над Јасеновачким стратиштем.

„Али, ако ЕУ не дозвољава да се у Бухенвалду, Аушвицу и Маутхаузену поздравља са ‘Зиг хајл’, зашто онда допушта да се поклана српска деца убијају још једном у земљи чланици ЕУ“, додао је Вулин.

Он је питао у чему је разлика између „Зиг хајл“ и „За дом спремни“, у чему је разлика између Аушвица и Јасеновца, и додао да на то питање Србима и свим антифастима ЕУ дугује одговор.

„Одбијањем да уклони усташке симболе Хрватска је свој одговор већ дала“, констатовао је Вулин.

Министар правосуђа Хрватске Дражен Бошњаковић рекао је да табла са усташким поздравом „За дом спремни“ остаје у Јасеновцу до даљег и да изричито упориште у закону за скидање табле не постоји.

Он је поновио да је грб ХОС-а, унутар ког је усташки поздрав „За дом спремни“, званично регистрован и признат.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*