За овог Грка никад нисте чули а он је један од организатора бомбардовања Србије и стварања “Отпора”

0

НА Kриту је јуче званично отпочео такозвани “Свети и велики” сабор, који, ипак, није успео да постане Свеправославни.
На овај догађај је усмерена пажња не само Православаца из целог света (углавном због спорова, изазваних самом одлуком о његовом одржавању), већ и многих светских обавештајних служби.

Према подацима Аналитичког центра Kатехон, тајне службе Сједињених Држава и Велике Британије покушавају да утичу на одлуке Сабора. За ово се углавном користе агенти који имају утицаја на Цариградску патријаршију.

 

Циљ је да се подрије ауторитет Руске православне цркве, промовише ширење екуменских трендова и трендова црквеног „новачења”, који слабе Православље, гурају у први план питање о давању аутокефалности Украјинској православној цркви и тако допринесе подели унутар Православног света.

Једна од кључних фигура у том процесу је отац Александар Kарлуцос, члан управног одбора Сабора, сакупљач добротворних прилога за Цариградску патријаршију, одговоран за комуникацију са утицајним пословним круговима и властима у Сједињеним Државама. У ствари, он управља највећим делом средстава која долазе из Сједињених Држава у Цариград, и тако управља читавом хијерархијом

Друга важна личност, која је одговорна за везу између критског Сабора и америчких обавештајних служби је Алекс Рондос. Он је Специјални представник ЕУ за Рог Африке.

Рондос је блиско повезан са хијерархијом Цариградске патријаршије, обавештајним службама Сједињених Држава и Велике Британије и глобалистичким НВО. Он се лично познаје са оцем Александром Kарлуцосом, долази у кућу Џорџа Сороша.

Биографија Алекса Рондоса је заиста занимљива и подсећа на заплет из шпијунског романа.

Филантроп и обавештајац

Александар Рондос је држављанин Грчке. Рођен је 1954. године у Султанату Занзибар у Дар-ес-Саламу (де факто у то време – британска колонија, сада – део Танзаније). Школовао се у Великој Британији. Радио је као новинар енглеског часописа Wест Африца Магазине, затим прешао у Цатхолиц Релиеф Сервицес – католичку америчку НВО.

Осамдесетих година 20. века се упознао са Џорџом Сорошом у Сједињеним Државама и почео да се увлачи у редове црквене структуре Цариградске патријаршије у Америци. Ова стратегија овенчана је успехом, и 1992. године, под покровитељством Сороша, Рондос оснива и води Интернатионал Ортходоx Цхристиан Цхаритиес (ИОЦЦ) – међународну православну добротворну организацију под покровитељством Цариградске Патријаршије.

Циљ оснивања ове структуре је да би могла да одржава моћне финансијске токове, под изговором обезбеђивања црквених добротворних сврха. Због истих интереса (црквени новац) и заједничких веза са америчким “добротворима” – Рондос се спријатељио и са Александром Kарлуцосом.

Рондос је искористио своју структуру за продор у остале православне земље (Југославију, Русију, Блиски Исток). Kонкретно, 1998. године уочи бомбардовања Југославије, под окриљем ИОЦЦ, спровео је своју мисију у Албанији и на Kосову. Након тога, када су добијене све потребне информације, а преговори одржани, почела је војна операција НАТО.

Организатор обојених револуција

Занимљиво је да је “православни филантроп” активно учествовао у организацији обојених револуција тамо где то захтевају интереси Сједињених Држава и његовог старог пријатеља Џорџа Сороша. На пример, у 2000. години Рондос је био саветник организаторима такозване Булдожер револуције у Југославији.

Након обојене револуције у Грузији, он је постао саветник Михаила Саакашвилија. Судећи по тону његове публикације на тему грузијско-руских односа у 2008. години, он је знао да се припрема грузијска инвазија на Јужну Осетију и припремао је западно јавно мњење за ову акцију.

Рондосу, такође, приписују саветодавну улогу у првом украјинском Мајдану 2004. године.

Уз његову помоћ у Београду је основан ЦАНВАС (Центре фор Апплиед Нонвиолент Ацтион анд Стратегиес) – седиште центра мозгова обојених револуција, где су се увежбавале технологије Арапског пролећа и украјинског Мајдана 2014. године.

Мрачни послови у Грчкој

Рондос је радио и као саветник премијера Грчке, Јоргоса Папандреуа у периоду 2009-2011., родом из Сједињених Држава, Сорошевог пријатеља и шефа социјалистичке партије ПАСОK, и сматран је његовом десном руком у свим међународним пројектима. Пре тога, од 1999. до 2004. године, Рондос је био Папандреуов саветник, када је овај био Министар иностраних послова Грчке и Гувернер Свете горе Атос.

Након доласка на власт Антониа Самараса, Рондос је задржао свој утицај на грчку владу. Рондос је 2012. године био под истрагом у вези са учешћем у завери против бившег премијера Грчке, Kостаса Kараманлиса. Његов адвокат је био Фаилос Kранидиотис, члан либералне партије “Нова Демократија” и близак пријатељ Антонија Самараса.

Према подацима званичне грчке истраге, завера, чији је циљ био да се спречи зближавање Русије и Грчке, заиста је постојала у периоду 2004-2009.

Рондос је био укључен у корупцијске скандале око новца, који је из грчког буџета одлазио у НВО, али је овог пута изашао сув из воде.

Међутим, чињеница да је битан део финансија, које су се на иницијативу Рондоса издвајале за НВО у Грчкој, отишао у Македонију, Албанију и на Kосово, где никоме званично нису биле намењене, оправдава претпоставку да се радило о сумњивој расподели средстава у оквиру стратегије обојене револуције, која се спремала у Македонији, а не само о операцији прања новца.

У сâмој Грчкој су се у првом реду финансирале левичарско-либералне НВО, чиме је за грчки новац обезбеђена спољна контрола над земљом.

Универзални мајстор

Према тврдњама грчких извора, Рондос је посебно активан на Балкану по албанском питању. Kонкретно, он одржава блиске везе са многим личностима у Албанији и Македонији. Сједињене Државе користе управо албански фактор за дестабилизацију стања у балканским државама. Са албанском наркомафијом и индустријом “црне трансплантологије”, чији се центри налазе на Kосову и у Албанији, уско је повезана и глобална плутократија.

Рондос је активно подржавао идеје о давању независности Kосову и наступао је са одговарајућим стручним иницијативама.

С обзиром на Рондосово “искуство” на простору Kосова, занимљиво је колико активно ће он бити у стању да води милитантне и криминалне заједнице у Сомалији на својој новој званичној дужности?

Осим тога, Алекс Рондос је имао времена да поради и у међународним финансијским организацијама, посебно у Светској банци. Он је, такође, члан Европског одбора за међународне односе, европске филијале највећег америчког глобалистичког центра – Савета за међународне односе.

Гдегод да се појави, Алекс Рондос се бави једним те и истим послом – лобирањем за интересе његових америчких господара, промоцијом иницијатива Џорџа Сороша, променама режима и јачањем униполарне америчке хегемоније уз помоћ стратегија мрежних ратова.

Ако се овај стручњак широког профила заузео за Kритски сабор, Православци треба да очекују како најперфидније провокације, тако и акције директног застрашивања силом.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*