Za svetost materinstva, lepotu rađanja i radost života – Deca nemaju cenu!

0

Kako se borba između života i smrti dece razvija i rasplamsava sve je manje mesta za neopredeljene i neutralne stavove i ljude – ćutanje u ovom slučaju deluje kao kukavičluk ili čak saučesništvo. Deca Srbije – građani Srbije i deca građana Srbije prolaze i dalje kroz vrlo neizvestan i strahovito težak i opasan period trudnoće u državno-zdravstvenom sistemu Srbije gde imaju, na žalost, mnogo veću šansu da budu ubijeni (abortirani) nego rođeni. Zakon njihove nevine dečije živote vrlo slabo štiti, a društvo je (u ovom slučaju) surovo prema bespomoćnima i nezaštićenima.

Vreme je da se to promeni!

Krenimo svi u četvrtu Blagovestnu litiju za svetost materinstva, lepotu rađanja, radost života i zabranu abortusa. Patrijarh Irinej je ponovo blagoslovio ovu duhovnu manifestaciju. Važno je da skrenemo pažnju javnosti i državnim rukovodiocima na najveće probleme, a masovno likvidiranje dece u vreme trudnoće je možda najveći greh sa čitavim spektrom tragičnih posledica po celo društvo. Srbija stari i izumire, zato što se nasilno onemogućava začetoj deci da se rode i ugledaju svetlost dana i postanu punopravni građani Srbije sa pravom na život, koje, na žalost, nemaju dok žive u stomaku svojih majki.

Duhovni program na veliki praznik Blagovesti (7. aprila) započinje u Sabornoj crkvi u 9 sati ujutru Svetom Liturgijom, a posle Liturgije kreće litija (oko 10:30) ka Narodnoj skupštini radi saborne molitve za zabranu abortusa i nastavlja se ka Hramu Svetog Save.

http://abortus.rs

POSTAVI ODGOVOR

*