За Војну гимназију конкурисало више девојчица него дечака

Конкурс за упис у Војну гимназију је завршен, традиционално владало је велико интересовање дечака и девојчица за ту школу и на једно место пријавило се девет кандидата

0

Конкурс за упис у Војну гимназију је завршен, традиционално владало је велико интересовање дечака и девојчица за ту школу и на једно место пријавило се девет кандидата, каже портпарол Министарства одбране и ВС Јован Кривокапић.

„По први пут на конкурс за пријем у Војну гимназију пријавило се више девојчица него дечака“, рекао је Кривокапић за РТС и додао да конкурски за упис у Војну академију и Медицински факултет ВМА трају до краја марта.

Појашњава да су разлог за традиционално велико интересовање за Војну гимназију љубав према униформи, војничкој проферсији, одбрани земље, а да је доминантан мотив за оне који уписују Војну академију и Медицински факултет сигурно радно место и могућност даљег усавршавања.

Говорећи о обележавању госдишњице НАТО агресије, он је рекао да ће Војска Србије учествовати у свим државним програмима и подсетио да је током НАТО бомбардовања страдало више од 1000 полицајаца и војника.

ПОВЕЋАН БРОЈ ПОКУШАЈА ИЛЕГАЛНИХ УЛАЗАКА МИГРАНАТА У СРБИЈУ

Ових дана бележи се повећан број покушаја илегалног уласка миграната у Србију, али заједничке снаге војске и полиције на граници спремне да одговоре на све изазове, изјавио је јутрос портпарол Министарства одбране и ВС Јован Кривокапић.

Кривокапић је нагласио да су удружене снаге војске и полиције на граници са Бугарском и Македонијом до сада спречиле нелегални улазак више од 20.000 миграната, а ухваћено је 132 кријумчара.

Са лепим временом, како каже, повећан је број покушаја илегалних улазака, али су здружене снаге спремне да одговоре на све изазове.

„У потпуности пратимо развој ситуације. Уколико дође до промена на међународној сцени, то неће бити проблем само Србије већ за целу ЕУ“, рекао је Кривокапић за РТС одговарајући на питање да ли су војска и полиција спремне да одговоре на нове изазове уколико дође до раскида споразуима Турске и ЕУ.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*