Забранити Фалкеу контакт с Младићем

1

Одбрана српског генерала упутила захтев Хашком трибуналу

ГЛАВНИ лекар притворске јединице у Схевенингену Паулус Фалке је штетан по здравље Ратка Младића и зато тражимо да му се забрани сваки контакт са генералом. Овај захтев је Младићева одбрана у петак предала Хашком трибуналу.

У образложењу су навели да сматрају да Фалке опструира Младићево лечење и да га доводи у животну опасност. Генералов син Дарко Младић казао нам је и да је одбрана поново затражила да Фалке буде оптужен за опструкцију и непоштовање суда, али сада са додатним појашњењима и аргументима.

Фалке је, иначе, почетком седмице тражио да се забране све посете лекара свим притвореницима у Схевенингену док се не изрекну пресуде Младићу и Прлићу, 22. и 29. новембра, јер би могле да штете њиховом здрављу. А Трибунал је то уважио. Одбрана је раније тражила да Младића пре изрицања пресуде прегледају кардиолог и неуролог из Србије и да дају оцену да ли је он процесно способан, због нарушеног здравља и неколико можданих удара које је у протеклом периоду преживео у притвору. Суд је ту посету одобрио, а онда, на захтев доктора Фалкеа, забранио.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*