Забрањују нам кобасице и сланину!

0

Светски фонд за истраживање рака упозорава да су сланина, шунка и кобасице узрочници рака једнако као и пушење, те да би лекари и болнице морали да забрањују пацијентима да их користе.

Фонд месне прерађевине сврстава у исту категорију канцерогених узрочника попут азбеста, алкохола и арсена.

Зато се препоручује што мања конзумација сухомеснатих производа и наводи да би било идеално да их људи уопште не једу.

Стручњаци наводе да постоје уверљиви докази да, у поређењу са прехраном која се заснива искључиво на биљној храни, конзумација меса скраћује живот, па људе чини болеснијим и дебљим.

Упркос томе, здравствени систем дозвољава отварање ресторана брзе хране у болницама.

Пацијенти могу свакодневно да бирају између богате понуде месних јела. Пире, говедина, свињетина са слатким чили сосом и рижом… препоручују се као „здравији избор“.

Истовремено, пушење је у болницма забрањено, па се „месоједи“ не могу опустити уз цигарету након јела.

Стручњаци упозоравају да наведене месне прерађивине и месо морају имати исти третман као и цигарете, јер једнако штете здрављу.

Нема никаквог смисла подржавати једну опасност, а истовремено забрањивати другу.

„Или треба дозволити свима слободу избора или треба забранити „нездрава понашања“ – не можете имати и једно и друго“, наводе из Светског фонда за истраживање рака.

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*