Заев: Напад на мене био је планирани покушај убиства, следећи наш корак формирање владе

0

Лидер СДСМ и нове парламентарне већине у Македонији Зоран Заев изјавио је данас да је напад на њега у Собрању био „планирани покушај убиства“ а да је следећи корак формирање владе, након што је Талат Џафери изабран за председника Собрања Македоније.“Направљен је први корак, али је тешко јер имамо посла са неурачунљивим људима. У одбрани демократских вредности смо заједно са грађанима, Европском унијом, САД и НАТО“, рекао је на конференцији за новинаре Заев, који је кандидат нове парламентарне већине за премијера.

Он је рекао да „апсолутно не размишља о лидерском састанку“ на иницијативу председника Македоније Ђорда Иванова. „Где да га правимо? У Клиничком центру, где је смештен повређени Зијадин Села?“, питао је Заев.

Заев је истакао да је Иванов „један од директних криваца за јучерашње догађаје“, када су у парламент упале присталице ВМРО ДПМНЕ Николе Груевског и напале посланике СДСМ и албанских странака, који чине нову парламентарну већину.

Зоран Заев је рекао да да иза насиља над посланицима стоје лидер ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски, председник Македоније Ђорђе Иванов, председавајући конститутивном седницом парламента Трајко Вељановски, шеф Јавне безбедности Митко Чавков и неколико њихових сарадника.

Лидер СДСМ је рекао и да очекује да директор бироа за јавну безбедност МУП-а Митко Чавков, који је кадар ВМРО ДПМНЕ, поднесе оставу.

Заев, који је дошао на конференцију за новинаре са фластером на челу и повређеном усном, дочекан је аплаузом и овацијама чланова руководства странке.

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*