Zaev povezan sa kosovskim zločincima, braćom Geci

0

Skoplje – Vladajuća VMRO-DPMNE, bivšeg premijera Nikole Gruevskog, optužila je lidera SDSM Zorana Zaeva da je tu stranku pretvorio u kriminalno-mafijašku organizaciju.
Ta kriminalno – mafijaška organizacija je, kako se navodi, povezana sa braćom Geci poznatima po zločinima i kriminalu na KiM, prenose makedonski mediji.

U saopštenju VMRO-DPMNE se navodi da se poslanik SDSM-a Muhamed Zekiri, inače, desna ruka Zaeva, fotografisao sa braćom Geci, koji su deo kriminalnog podzemlja na Kosovu i Metohiji o čemu je, podsećaju, pisala štampa.

Braća Rustem i Hetem Geci, inače bivši pripadnici OVK, kao i njihov rođak Sabit Geci, uhapšeni su zbog sumnje da su ubili braću Vehbija i Ganija Berišu u junu 1999. godine i terete se za ratni zločin protiv civila.

Napad na braću Beriša, čiji je otac, kako su pisali mediji, bio saradnik srpskih obaveštajnih službi, je izvršen ispred bolnice u Srbici. Vehbi je ubijen na licu mesta, a njegovog brata, koji je ranjen prebačen u bolnicu, pronašli su napadači i dokrajčili ga sa četiri metka.

U saopštenju se navodi da su mediji raniji predočavali dokaze o povezanosti Zaeva sa narko dilerima iz Aračinova i Seadom Rahicem takođe narkodilerom iz Tetova.

Zato, smatraju u VMRO, Zaev ne može da uspe sa realizacijom tiranske platforme bez podrške kriminaca iz podzemlja.

„Građani se ne slažu da Zaev o trošku države plaća dugove narko mafiji. SDSM uzaludno pokuša da sakrije vezu sa narko mafijom koja je bliska Zaevu i njegovim sradnicima“, navodi se u saopštenju.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

*