Захарченко: Нема повратка Донбаса у Украјину, мостови су дигнути у ваздух

0

„СА КИЈЕВОМ МОЖЕМО НАДАЉЕ САМО МЕЂУДРЖАВНЕ СПОРАЗУМЕ ПОТПИСИВАТИ”

  • „Доњецка Република је већ прошла тачку са које више нема враћања назад… Мостови нису просто спаљени. Могући мостови су дигнути у ваздух. Ти мостови су утонули у море крви. Нема повратка. Зверства која је Украјина код нас починила, а чини и даље, ничим здраворазумским се не могу чак ни објаснити”

ПРЕДСЕДНИК Доњецке Републике – Александар Захарченко – рекао је да не постоји могућност повратка Донбаса у састав Украјине.
Притом је – за време „директне линије” са становницима своје рпублике – нагласио: „Мостови су већ спаљени!”
У наставку је додатно разјаснио:  „У догледној бућности напросто не видим никакву могућност повртака. Ко у Кијеву може заменити Петра Порошенка? Александар Турчинов (пучиста, секретар украјинског савета безбедности)? Андреј Парубиј (пучиста, преседник Врховне Раде)? Арсен Аваков (пучиста, министар унутрашњих послова)? Постоји ли тамо бар неко са киме би могло макар да се разговара нормално?”
Био је ово одговор Захарченка на питање: „А да ли је могућ повратак уколико дође до промене власти у Кијеву?”

Да би био потпуно јасан, Захарченко је још указао: „Ми са Украјином можемо убудуће само међудржавне споразуме потписивати. Ми смо независни од ње. То је наша позиција. Доњецка Република је већ прошла тачку са које више нема враћања назад”.

Одговарајући на потпитање које се тицало „већ спаљених мостова”, закључио је: „Мостови нису просто спаљени. Могући мостови су дигнути у ваздух. Ти мостови су утонули у море крви. Нема повратка. Зверства која је Украјина код нас починила, а чини и даље, ничим здраворазумским се не могу чак ни објаснити”.
Захарченко је саопштио, иначе, да ће Донбас ускоро свој више него квалитетни угаљ продавати Турској и неким ев ропским земљама.

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*