Захарова: Фриману су сместили

0

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова сматра да су америчком глумцу Моргану Фриману, који је позвао да се говори о наводном мешању Русије у америчке председничке изборе, сместили.

„Моргану Фриману сместили су исто као што су својевремено сместили (бившем државном секретару САД) Колину Пауелу. Мислим да је ово још једна прича о томе како краткорочни циљ оправдава сва средства. Али ко је иза ове приче, сазнаћемо много брже него што смо сазнали о правом садржају озлоглашене епрувете“, написала је Захарова на својој страници на Фејсбуку.

Захарова је подсетила да се недавно сазнало да је за време бивше америчке администрације Барака Обаме, према тајној одлуци суда, прислушкиван шеф предизборног штаба садашњег председника Доналда Трампа Пол Манафорт. Он је прислушкиван и пре избора и после њих, нагласила је она.

„Схватате, какве то има везе са Русијом? Правилно — легитимисање предизборног безакоња. Без спољног фактора, све би се банално претворило у нови Вотергејт, а уз присуство ’страног мешања‘ прича се развија у правцу националне безбедности. Финале ће бити упечатљиво. Предосећам“, написала је Захарова.

Раније је Фриман учествовао у снимању филма који је радио такозвани „Одбор за истрагу против Русије“. Снимак је објављен на порталу Јутјуб. У њему глумац, између осталог, позива на „заштиту америчке демократије од Русије“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*