Захарова: Још једно лудило САД — Руси отровали Сан Франциско!

0

Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова назвала је „антирским перформансом“ поступке власти Сан Франциска које су казниле запослене у руском Генералном конзулату.

„У САД се наставља антируски перформанс. Одвија се још једна представа под називом ’Руси отровали Сан Франциско‘. Зашто? Између осталог и да би се оправдали варварски потези америчких обавештајних агенција на територији руског конзулата“, написала је Захарова на својој Фејсбук страници. —

Раније су амерички медији јавили да је Управа за контролу квалитета ваздуха у једном од округа Сан Франциска обавестила конзулат о кршењу у вези са „паљењем смећа“. Представници управе су рекли да је „то било је смеће или материјал који је забрањен за спаљивање“.

Америчке власти су 31. августа затражиле од Русије да прекине дипломатске активности у згради Генералног конзулата у Сан Франциску, као и у зградама трговинског представништва у Вашингтону и филијале трговинског представништва у Њујорку. Руске дипломате испуниле су овај захтев до 2. септембра. Москва је акције Вашингтона назвала „насилним заузимањем“ руске дипломатске имовине.

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*