Захарова: Шта тачно слави Kосово? То што су постали ЦРНА РУПА?

0

Марија Захарова, портпаролка Министарства спољних послова Русије, је поводом предстојец́е прославе десет година од једностраног проглашења независности такозване државе Kосово, рекла да разлога за славље у Приштни нема јер је „корупција у процвату, ниво безбедности критичан, а расте и претња од тероризма“.

Kако је рекла, та територија је постала још једна „црна рупа“ са чудним статусом, нагласивши да се све више чују гласови оних земаља које се кају због одлуке да признају њену независност, пишу руски медији.

– Покушаји међународне организације да ту земљу укључи у многобројне структуре нису успели, пракса имплементације европских шаблона у косовску демократију је пропала. Формирао се неодрживи полумарионетски режим који одлуке доноси на основу наређења западних дипломата – истакла је Захарова.

Kако је рекла, једнострано проглашење Kосова није решило економске проблеме нити је резултирало повец́ањем инвестиција.

– Штавише, та територија је постала још беднија одакле народ жели да побегне. Kорупција је у процвату, ниво безбедности је критичан, у порасту је претња од тероризма, самим тим се поставља питање који је повод за славље у Приштини — разлога за славље једноставно нема – истакла је.

Говорец́и о евроинтеграцијама земаља Западног Балкана, Захарова је указала и да је Русија у више наврата говорила да то питање за Русију није проблематично у случају да се тим земљама не поставља услов да се зарад уласка у ЕУ морају удаљити од Русије.

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*