Заменик директора ФБИ-аја поднео оставку

0

Заменик директора америчког Федералног истражног бироа (ФБИ) Ендру Мекејб поднео је оставку после оштрих критика председника Доналда Трампа на његов рачун, рекли су данас званичници.

Портал Политико наводи да је један од званилчника, који је тражио да не буде именован, рекао да ће Мекејб, досад други човек ФБИ-аја, примати плату до марта, када му почиње пензија.

Трамп се редовно жалио да је Мекејб пристрасан пошто се његова супруга кандидовала за парламент Вирџиније уз подршку фонда који је водио сарадник бивше демократске председничке кандидаткиње Хилари Клинтон, наводи Политико.

Трамп је прошле године сменио директора ФБИ-аја Џејмса Комија због истраге о наводном дослуху његовог изборног штаба с Русијом, после чега је бивши директор ФБИ-аја Роберт Мулер именован да води специјалну истрагу о том случају.

Бела кућа: Трамп није умешан у оставку заменика директора ФБИ-аја
Бела кућа саопштила је данас да амерички председник Доналд Трамп нема ништа с оставком заменика директора Федералног истражног бироа (ФБИ) Ендруа Мекејба.

Портпаролка Беле куће Сара Хакаби Сандерс рекла да Бела кућа није умешана у Мекејбову одлуку да поднесе оставку неколико недеља пре него што је требало да оде у пензију.

Сандерс је рекла да Трамп остаје при својим критикама Мекејба који је имао кључну улогу у истрази о спорним мејловима председничке кандидаткиње демократа Хилари Клинтон и у текућој истрази о руском мешању у изборе 2016. године.

Мекејбова супруга примила је донацију од тадашњег гувернера Вирџиније, демократе Терија Меколифа у кампањи за парламент Вирџиније, због чега је Трамп више пута критиковао Мекејба као пристрасног.

Сандерс је рекла да је Бела кућа имала „неке забринутости“ због Мекејбовог рада у ФБИ-ају.

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*