Запад се спрема за медијску инвазију на Србију и потискивање руских медија!

0

Британски ББЦ(British Broadcasting Company) се враћа у Србију.Тренутно окупља новинарски тим и очекује се да ће стартовати са програмом у мрату 2018. године.

Такође у Србију долази Фридом Хаус, невладина организација са седиштем у Вашингтону, позната по праћењу демократских промена у свету и политичких и грађанских слобода.

Ирекс поново планира да оснује канцеларију у Београду, чији ће примарни циљ бити помоћ прозападним медијима и медијски пројекти.

Циљ ове медијске инвазије на Србију ће бити притисак на домаће медије који су под утицајем власти и на проруске и руске медије у Србији.

Овогодишњи извештај организације Фридом хаус указује да је Србија у прошлој години међу државама које су забележиле највећи пад на листи слободе медија у свету, као и да је степен демократског развоја Србије пао на најнижи ниво од 2005. године.- преноси Бета.

Организација Иреx у овогодишњем глобалном извештају оцењује да на скали од нула до четири индекс одрживости медија у Србији износи 1,78 чиме се наша земља сврстава у групу “Неодрживи мешовити систем”, у којој су и Азербејџан, Таџикистан, Kазахстан, Белорусија…- преноси Бета.

СтартКом канцеларија основана при ЕУ чији је циљ да се открије руска софистицирана пропаганда према ЕУ ових дана је примила писмо потписано од 8 чланица: Хрватске, Чешке, Летоније, Литваније, Пољске, Румуније, Шведске и Велике Британије, у коме се Србија наводи као централна земља Балкана у којој Русија врши несметану пропаганду.

Од следеће године Србија ће постати поприште правог медијског рата између Запада и Русије.

Патриот

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*