Жарко Јокановић: Вучићево самоушивање химена

0

Ти који си све, само не невин, стално обнављаш своју невиност – причом о њој. Уз значајну дозу чуђења због онога за шта си лично крив. Уочи београдских избора обзнанио си да Синиша Мали мора да оде ’’због свеопште кампање која се води против њега’’. Заборавио си само једну ситницу: да си управо ти означио врх градске власти као главне кривце, назвавши их комплетним идиотима. Уз обећање да ће сносити одговорност. Како је сносе – најбоље се види по томе да тужилаштво каже да нема списе о Савамали.

Но како се ближе избори у Београду, време је за хитни повратак невиности. Самоушивање химена – одбацивањем Малог. Јер, само тако ће ваша политичка курва опет бити невина, у намери да настави да ординира. Да неометано настави да лаже, пљачка, манипулише, злоупотребљава и терорише. Не схватајући да ће злочинци из Савамале кад-тад одговарати и да нема тог ушивача химена који им може повратити невиност. Неће им помоћи чак ни изјава: ’’Ја сам донео одлуку зато што то постаје немогуће и за њега и за све нас’’. А нарочито за тебе који до максимума усавршаваш и технику ЈА-ЈА-ризма: ’’ЈА сам одлучио, ЈА сам наредио, ЈА сам осудио, ЈА сам изабрао, ЈА сам сменио, ЈА сам оценио, ЈА сам забранио, ЈА хоћу, ЈА нећу, ЈА дам, ЈА не дам…’’.

Зато си нас, с том обновљеном невиношћу, обавестио: ’’Скратио сам листу. Близу сам имена премијера’’. Док се свака твоја кевтава пудлица нада да је управо она на тој скраћеној листи. За премијера. Који неће бити ништа друго него сасушени фикус у канцеларији коју напушташ. Само формално.

Ових дана најавио си да ће просечна плата до краја године бити од 430 до 440 евра, мада си заборавио да си почетком прошле године рекао да ће бити 500. Као и да си 2015. славодобитно обзнанио да је просечна плата већ достигла 500 евра. Дакле, у овом случају, што се твоје невиности тиче – ни самоушивање химена не може бити од велике помоћи. Јер, сада је просечна плата 386 евра. А минималац 185 евра. Што ти не смета да тврдиш да су плате и пензије веће него икад у историји, а да у Србији готово да и нема више незапослених. Још само да запослиш 500 инжењера у Новом Саду, у непознатој фабрици коју си јуче најавио, заборављајући да си још 2013. најавио да се гради фабрика чипова у Шимановцима, са 4 милијарде евра арапских пара и 1.100 нових радних места. А од ње нема ни камена темељца.

Али, све то није битно након твоје изјаве да никад ниси водио националистичку политку. О чему сведочи и твоја давнашња изјава ’’100 за једног’’. Која је резултурала твојом убедљивом победом међу Бошњацима који су, радујући се твојим мирољубивим ставовима, скоро стопроцентно, гласали за тебе, док су се код својих кућа играли провидним гласачким кутијама, убацујући десетине листића са заокруженим твојим именом – што је полиција означила као шалу, а не као крађу.

Зато ти и кажеш да би данас добио чак 62 % гласова. Више него што ће данас добити Макрон на изборима у Француској – јер, рекорд мора бити твој. Макар и у машти. И још додајеш да се ’’мржњом не побеђује’’. И у праву си. То није довољно. Побеђује се коктелом мржње, лажи, лоповлука, демагогије, лажног патриотизма и заглупљивања маса. Бар си то доказао – ако ништа друго.

Зато те поздрављам твојим традиционалним поздравом:

За вођу који образа нема – сада се нова невиност спрема.

Заувек ваш

послушни грађанин,

Срба

П. С.

8.000 медицинских сестара и техничара учи немачки, јер желе да напусте Србију. Грађанима ће ињекције давати твоји ботови. Директно у мозак. По протоколу који ти, тако невин и свезнајући, одредиш.

БЛИЦ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*