Заставе “армије Републике Босне и Херцеговине” у центру Сарајева

Након што су надлежне инспекције јуче уклониле плакате, банере и рекламне паное из центра Сарајева, на истом месту данас су постављене заставе такозване Армије Републике Босне и Херцеговине.

0

Из Општине је раније саопштено да је интензивно плакатирање у споменутим улицама примећено у ноћи 26./27.септембра, када су запослени у општинској Служби за комуналне послове и инспектори Сектора за инспекцијске послове изашли на терен и у складу са својим овлаштењима, покушали уклонити нелегално постављене плакате и банере, јавља Н1.

– Пропагандни материјал (банери) није уклоњен јер му се није могло приступити с обзиром да се налази на великој висини, као и на електричним водовима. Такође, нелегално су постављени плакати и на саобраћајним знаковима и семафорима. Том приликом затражена је и интервенција МУП КС, али је она изостала’ – наводе из Општине Стари Град.

Кандидат Демократске фронте за Општинско веће Стари Град Сарајево Денис Стојнић, јуче је за Н1 казао да уклањање застава неће дозволити.

– Рекао сам, скидајте мене и моје плакате, али заставу ми не дирајте. Мој отац се борио за ову заставу заједно с нашим народом – испричао је Стојнић.

Подсећамо, локални избори одржаће се у недељу.

Н1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*