Заштита светиња на КиМ

Заштита светиња на КиМ

0

Премијера филма Бориса Малагурског на Светосавском платоу у петак увече. Иако су под заштитом Унеска, на подручју Косова и Метохије од 1990. године до данас уништено је више од 150 цркава и манастира

СРПСКА премијера филма „Косово: Моменат у цивилизацији“ Бориса Малагурског одржаће се на Светосавском платоу у петак, 22. септембра, у 20 часова (у случају кише у крипти храма) у оквиру обележавања „Дана европске баштине“.

Светска премијера овог филма одржана је 15. септембра у Паризу, седишту Унеска, организације где Србија води одлучну борбу да заштити свој статус и своје светиње, цркве и манастире. Филм говори о културној и духовној баштини и важан је допринос за очување истине о томе чије је Косово и Метохија и да је историја и култура на КиМ српска.

Иако су под заштитом Унеска, на подручју Косова и Метохије од 1990. године до данас уништено је више од 150 цркава и манастира.

„Косово: Моменат у цивилизацији“ снимљен је уз подршку Канцеларије за КиМ, Туристичке организације Београда и великог броја појединаца из земље и иностранства, који су несебично донирали за овај пројекат од државног интереса.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*