Зашто је развод Путинове млађе ћерке уздрмао Русију

0

Развод Kатерине Тихонове (Путин) и бизнисмена Kирила Шамалова била је вест дана у Русији, многи верују да је тајминг везан за председничке изборе

Развод млађе ћерке председника Путина Kатерине Тихонове (Путин) и бизнисмена Kирила Шамалова вест дана је у Русији, пишу „Вечерње новости“.

Ову вест објавило је на десетине руских сајтова, као и озбиљни листови за пословне људе, као што су „Ведомости“ и „Kомерсант“, али ниједан телевизијки канал није се бавио тиме. Аналитичари се баве не само вешћу, већ и питањем да ли је она пуштена у време предизборне председничке кампање у Русији са намером. Наиме, Путинова ћерка се развила пре неколико месеци, и многи верују да тајминг објављивања није случајан. Аналитичари се посебно осврћу на то да је вест прва објавила агенција Блумберг.

Kатерина Тихонова, која носи презиме прадеде по мајчиној линији, директор је фонда Националног интелектуалног развоја, „Инопратика“. Медији тврде да је до развода дошло јер се Kирил заљубио у извену Жану Волкову, која је већ била у браку са бившим московским градским руководиоцем. Блумберг пише да је Шамалов син сувланика Банке Русије Николаја Шамалова а да је у априлу прошле године продао својих 20 процената акција компаније „Сибур“, њеном председнику и милијардеру Леониду Михељсону, једном од најбогатијих људи Русије. Он није зарадио ништа од продаје акција, јер их је својевремено купио под повољним условима као Путинов зет, па их је сада само вратио власницима. У „Сибур“ ј дошао 2008. а до тада је радио у „Гаспрому“ и „Рособоронекспорт“, а пре тога у „Гаспром банци“ и у апарату руске владе.

 

 

Недељник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*