Zašto je razvod Putinove mlađe ćerke uzdrmao Rusiju

0

Razvod Katerine Tihonove (Putin) i biznismena Kirila Šamalova bila je vest dana u Rusiji, mnogi veruju da je tajming vezan za predsedničke izbore

Razvod mlađe ćerke predsednika Putina Katerine Tihonove (Putin) i biznismena Kirila Šamalova vest dana je u Rusiji, pišu „Večernje novosti“.

Ovu vest objavilo je na desetine ruskih sajtova, kao i ozbiljni listovi za poslovne ljude, kao što su „Vedomosti“ i „Komersant“, ali nijedan televizijki kanal nije se bavio time. Analitičari se bave ne samo vešću, već i pitanjem da li je ona puštena u vreme predizborne predsedničke kampanje u Rusiji sa namerom. Naime, Putinova ćerka se razvila pre nekoliko meseci, i mnogi veruju da tajming objavljivanja nije slučajan. Analitičari se posebno osvrću na to da je vest prva objavila agencija Blumberg.

Katerina Tihonova, koja nosi prezime pradede po majčinoj liniji, direktor je fonda Nacionalnog intelektualnog razvoja, „Inopratika“. Mediji tvrde da je do razvoda došlo jer se Kiril zaljubio u izvenu Žanu Volkovu, koja je već bila u braku sa bivšim moskovskim gradskim rukovodiocem. Blumberg piše da je Šamalov sin suvlanika Banke Rusije Nikolaja Šamalova a da je u aprilu prošle godine prodao svojih 20 procenata akcija kompanije „Sibur“, njenom predsedniku i milijarderu Leonidu Miheljsonu, jednom od najbogatijih ljudi Rusije. On nije zaradio ništa od prodaje akcija, jer ih je svojevremeno kupio pod povoljnim uslovima kao Putinov zet, pa ih je sada samo vratio vlasnicima. U „Sibur“ j došao 2008. a do tada je radio u „Gaspromu“ i „Rosoboroneksport“, a pre toga u „Gasprom banci“ i u aparatu ruske vlade.

 

 

Nedeljnik

POSTAVI ODGOVOR

*