Зашто се ОЕБС меша у унутрашње ствари Србије?

0

МИНИСТАР унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас поводом оцена представника ОЕБС-а о случају Савамала да ће од те организације тражити објашњење зашто се „грубо меша у унутрашње ствари Србије“.

       „Веома сам непријатно изненађен и тражићу објашњење да ли је то званични став ОЕБС-а, а ако није тражићу извињење и демант“, рекао је новинарима Стефановић коментаришући изјаву представника ОЕБС-а да би поступање полиције у случају Савамала у априлу требало да брине све грађане.

       Како су пренели медији, виши саветник при ОЕБС-у у Србији Маурицио Салустро је јуче на радионици посвећеној контроли рада полиције рекао да „постоје необориви докази да је поступање полиције било намерно и планирано“.

Др Небојша Стефановић

       „Да оставимо по страни шта су урадили криминалци те ноћи, али проблем је шта је полиција урадила, односно, шта полиција није урадила. Ако прочитате тај извештај и ако је тачно то што пише – постоје необориви докази да је поступање полиције намерно, не само намерно него и планирано на веома високом нивоу јер у супротном не би било могуће“, казао је Салустро, а пренели медији.

       Стефановић је данас рекао да је изненађен јер се на тај начин ОЕБС брутално умешао у унутрашње ствари Србије на начин да не поштује ни тужилачку истрагу ни судски поступак који није окончан.

       Стефановић је додао да ће када добије одговор од ОЕБС-а упутити званичан допис председнику Владе Србије Александру Вучић шта су наредни кораци МУП-а.

       Замољен да прокоментарише зашто МУП није доставио извештај унутрашње контроле омбудсману у вези са Савамалом Стефановић је казао да ће МУП тај извештај доставити Тужилаштву, а они нека даље поступају како мисле да треба.

       „Ми омбудсману достављамо све што тражи, али он нема права да се меша у истрагу“, рекао је Стефановић.

       Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*