ZAUSTAVITI MANIPULACIJU STUDENTIMA: Karikaturama nije mesto na fakultetu!

0

Srpska desnica se zgrožava pred javnosti povodom izložbe karikatura „Gledaj, misli i govori slobodno“ koja je nedvosmisleno direktno uplitanje fakulteta u unutrašnju politiku svrstavajući se otvoreno protiv države.

Ne ulazeći u tematiku izložbe želimo da ukažemo na povredu nezavisnosti univerziteta obzirom da je pomenuta izložba organizovana na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

„Srbija je demokratski uređena država u kojoj svako ima pravo na svoje mišljenje, ali želim da istaknem da ova izložba direktno krši samostalnost univerziteta, nezavisnost time što se autorima dozvolilo da organizuju izložbu na fakultetu čime se studentima nameće njihov politički stav. Ponoviću stav Srpske desnice da stranačkoj, političkoj aktivnosti nije mesto ni na jednom fakultetu. Promocija stranačkih stavova – bilo da su prorežimski ili antirežimski, uvek će biti nedopustiva u obrazovnim ustanovama.“, rekao je Miša Vacić predsednik Srpske desnice, naglašavajući da ovo nije prvi pokušaj manipulacije sa studentima i da se na drugim fakultetima dešavaju slične zloupotrebe i da se tome mora stati na put, insistirajući na nezavisnosti univerziteta.

Obrazovanje bez politike!

Nacionalist

POSTAVI ODGOVOR

*