Заветници: Рачуни за грејање у Зрењанину су најобичнија пљачка!

  0

  Српски сабор Заветника из Зрењанина затечен је пристиглим огромним рачуном за грејање. Зрењанински Заветници сматрају да је рачун нереалан и да је то чиста пљачка становника Зрењанина.

  15170811_10207821886250020_1255411240522464792_n

  – У питању су станови од по 50 квадратних метара. Претходних дуговања није било, за пробни период грејања који је трајао 15 дана грађани су у просеку добијали рачун за грејање од око 13.000 динара, што је по прилично скупо. Примера ради у Новом Саду, се добија фиксни рачун за грејање, и зависи од квадратуре стана. Рецимо у стану од 25 квадрата у Новом Саду добија се месечни рачун за грејање од око 3500 динара, док у истој квадратури у Зрењанину добијате дупло већи рачун за грејање.-објашњава Владимир Еремић, председник Српског сабора Заветници ГрО Зрењанин.

  6456

  Саопштење Заветника из Зрењанина преносимо у целости:

  Поштовани Зрењанинци,

  У протеклом периоду свако од нас је сведок да нас држава пљачка кроз повећање намета, дажбина,такси за наводњавање, пореза и остало. Али овај случај нас је све запрепастио и изненадио, случај где топлана у граду Зрењанину, некадашњем гиганту у прехрамбеној индустрији, а сада граду на самом рубу егзистенције буквално и дословно пљачка своје грађане кроз огромне рачуне за грејање. Топлана у граду Зрењанину постепено је почела да повећава рачуне за своје услуге, али изгледа да је то мало за испуњење потреба њених шефова па су одлучили да крену у отимање од ојађених грађана. Сви који су прикључени на овај апарат за отимање пара добро знају колико велике рачуне плаћају чак и у пробном периоду грејања, када су капацитети смањени. Да ли услуга грејања треба да износи скоро 22.000 динара, што је равно износу минималне плате у нашој земљи? Или је према њиховим рачуницама толико пара потребно за плаћање незаситих потреба?! Имамо случај где нам се сервирају приче о бољем животу свих грађана, порасту БДП-а, смањењу стопе незапослености,смањењу криминала, а када јавно предузеће, које је у власништву града и самих грађана града Зрењанина пљачка своје кориснике онда се не говори о криминалу! Говори се о довођену страних инвеститора, велике немачке компаније за узгој свиња и прераду меса, где ће радник месец дана да ради за минималац, где ће сточни фонд земље да се уништи, а тај исти минималац за који ће радник у Зрењанинској општини да ради код страног инвеститора ће морати да уплати на рачун градске топлане града Зрењанина! Питамо се шта ће њему остати за голу егзистенцију, од чега ће платити остале рачуне, од чега ће платити храну коју деци треба да изнесе на сто сваког дана? То су питања на која ће сам радник морати да нађе одговор, пошто никога то не занима! Градски одбор Заветника у Зрењанину најоштрије осуђује овај догађај и ову пљачку чије смо сви сведоци и најављује да ће се свим правним и легитимним средствима борити да стане на крај отимању од већ ојађених грађана! Позивамо надлежне органе у топлани града Зрењанина да нам кажу колика је реална цена њихових услуга које пружају! Зауставимо пљачку од стране градске топлане! O чему смо причали имате и сами прилику да се уверите кроз слику рачуна у износу од скоро 22.000 динара!

   

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *