Zavetnici: Računi za grejanje u Zrenjaninu su najobičnija pljačka!

  0

  Srpski sabor Zavetnika iz Zrenjanina zatečen je pristiglim ogromnim računom za grejanje. Zrenjaninski Zavetnici smatraju da je račun nerealan i da je to čista pljačka stanovnika Zrenjanina.

  15170811_10207821886250020_1255411240522464792_n

  – U pitanju su stanovi od po 50 kvadratnih metara. Prethodnih dugovanja nije bilo, za probni period grejanja koji je trajao 15 dana građani su u proseku dobijali račun za grejanje od oko 13.000 dinara, što je po prilično skupo. Primera radi u Novom Sadu, se dobija fiksni račun za grejanje, i zavisi od kvadrature stana. Recimo u stanu od 25 kvadrata u Novom Sadu dobija se mesečni račun za grejanje od oko 3500 dinara, dok u istoj kvadraturi u Zrenjaninu dobijate duplo veći račun za grejanje.-objašnjava Vladimir Eremić, predsednik Srpskog sabora Zavetnici GrO Zrenjanin.

  6456

  Saopštenje Zavetnika iz Zrenjanina prenosimo u celosti:

  Poštovani Zrenjaninci,

  U proteklom periodu svako od nas je svedok da nas država pljačka kroz povećanje nameta, dažbina,taksi za navodnjavanje, poreza i ostalo. Ali ovaj slučaj nas je sve zaprepastio i iznenadio, slučaj gde toplana u gradu Zrenjaninu, nekadašnjem gigantu u prehrambenoj industriji, a sada gradu na samom rubu egzistencije bukvalno i doslovno pljačka svoje građane kroz ogromne račune za grejanje. Toplana u gradu Zrenjaninu postepeno je počela da povećava račune za svoje usluge, ali izgleda da je to malo za ispunjenje potreba njenih šefova pa su odlučili da krenu u otimanje od ojađenih građana. Svi koji su priključeni na ovaj aparat za otimanje para dobro znaju koliko velike račune plaćaju čak i u probnom periodu grejanja, kada su kapaciteti smanjeni. Da li usluga grejanja treba da iznosi skoro 22.000 dinara, što je ravno iznosu minimalne plate u našoj zemlji? Ili je prema njihovim računicama toliko para potrebno za plaćanje nezasitih potreba?! Imamo slučaj gde nam se serviraju priče o boljem životu svih građana, porastu BDP-a, smanjenju stope nezaposlenosti,smanjenju kriminala, a kada javno preduzeće, koje je u vlasništvu grada i samih građana grada Zrenjanina pljačka svoje korisnike onda se ne govori o kriminalu! Govori se o dovođenu stranih investitora, velike nemačke kompanije za uzgoj svinja i preradu mesa, gde će radnik mesec dana da radi za minimalac, gde će stočni fond zemlje da se uništi, a taj isti minimalac za koji će radnik u Zrenjaninskoj opštini da radi kod stranog investitora će morati da uplati na račun gradske toplane grada Zrenjanina! Pitamo se šta će njemu ostati za golu egzistenciju, od čega će platiti ostale račune, od čega će platiti hranu koju deci treba da iznese na sto svakog dana? To su pitanja na koja će sam radnik morati da nađe odgovor, pošto nikoga to ne zanima! Gradski odbor Zavetnika u Zrenjaninu najoštrije osuđuje ovaj događaj i ovu pljačku čije smo svi svedoci i najavljuje da će se svim pravnim i legitimnim sredstvima boriti da stane na kraj otimanju od već ojađenih građana! Pozivamo nadležne organe u toplani grada Zrenjanina da nam kažu kolika je realna cena njihovih usluga koje pružaju! Zaustavimo pljačku od strane gradske toplane! O čemu smo pričali imate i sami priliku da se uverite kroz sliku računa u iznosu od skoro 22.000 dinara!

   

  POSTAVI ODGOVOR

  *