ЗАВЕТНИЦИ: Србија је угроженија него икада, Албанце и муслимане поново наоружавају!

0

Председник Заветника Стефан Стаменковски критиковао је изјаву премијера Србије Александра Вучића да „је ћутао и да ће даље ћутати на хрватске увреде“.

Стаменковски је за ИН4С истакао да су Срби и српски интереси угроженији него икада у читавом региону и да ћутање дефинитивно није прави одговор на такву ситуацију.

– На терену се спроводи политика апсолутне пацификације друштва, а на подручјима где постоји оправдана бојазан од напада терориста (Косовска Митровица), активисти владајућих странака се понашају као дахије и намесници. Када честити медији и појединци упозоре на реалне опасности и проблеме, заједничким снагама се активирају делови политичке машинерије и власти и опозиције, укључујући квази аналитичаре и патриоте по занимању који негирају наводе о деликатном тренутку у којем се Србија налази – каже Стаменковски.

Стаменковски поставља питање премијеру и владајућој елити хоће ли им споразуми са Западом, иначе неповољни по Србију, помоћи у овом тренутку.

– Да ли премијер, али сви они који су владали Србијом последњих 16 година могу да одговоре на питање хоће ли им сада, када Хрватска добија балистичке ракете и хеликоптере од Америке, када се Албанци поново наоржавају, када муслимани на граници са Српском насељавају ветеране и бивша војна лица из арапских земаља и чекају миг Запада за почетак сукоба, помоћи сви ти споразуми? Хоће ли им помоћи споразуми о КиМ, равни издаји, који се чак и као такви не примјењују (ЗСО), да ли ће им ИПАП, СОФА или Партнерство за мир помоћи да зауставе нападе на Србију и Српску? – пита Стаменковски и подсећа да су власти годинама уназад распродавали државну имовину странцима и дозволили да Војводина буде економски окупирана од стране хрватских фирми.

Он истиче да је реална опасност да Србија опет буде нападнута, а Српска укинута и сведена на топониме, али и подсећа да су Заветници бебзрој пута упозоравали да стратегија поопуштања води Србију у пропаст, а друштво у летаргију.

– Док су се други наоружавали, Тадић и Шутановац су топили наше тенкове. Док други сада пријете тим оружјем, Вучић бира ћутање, а да неко не би проговорио, сервира нам ријалитије и контролисане медије – каже Стаменковски и истиче да се Србија мора држати оне „надајмо се и радимо на томе да до рата никада не дође, али се спремајмо као да ће бити сутра“.

in4s.net

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*