ЗАВЕТНИЦИ: „Вратићемо ћирилицу у Београд!“ (ВИДЕО)

0

ндидати за градске одборнике листе „Београд има снаге – ЗАВЕТНИЦИ“ делили су данас у Београду захвалнице радњама које имају натписе на ћирилићним таблама.

Кандидати за градске одборнике листе „Београд има снаге – ЗАВЕТНИЦИ“ делили су данас у Београду захвалнице радњама које имају натписе на ћирилићним таблама.

Кандидат за одборника, професор Божидар Зечевић, том приликом изјавио је да из Београда свакодневно нестаје ћирилица која је, иако заштићена Уставом, од стране свих жутих и садашњег режима осуђена на пропаст.

Како је нагласио Зечевић разлог за то је чињеница што се напуштањем ћирилице избија једно од главних упоришта српског народа да би се он лакше и сигурније усмерио ка беспућу.

„Садашња власт обећавала је и обећава разне мере стимулације и олакшица у јавној употреби ћирилице али до сада није учинила ништа по том питању“, истакао је Зечевић.

ласом за Заветнике омогућићете да ћирилица добије апсолутни приоритет у јавној комуникацији, а да се национално писмо српског народа поново врати тамо где му је место.“, закључио је он.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*