ZBOG TITULE IZ 46’ FSS I “DELIJE” CEPAJU VOJVODINU OD SRBIJE?!

0


Velika prašina i bura digla se zbog insistiranja “Delija” da Fudbalski savez Srbije dodeli Crvenoj Zvezdi titula iz 46’ godine.

Prvi su saopštenjem, pod naslovom “Vojvodina je Srbija – ili delije misle drugčije?!” reagovali navijači Vojvodine koji su ukazali na znatno veće posledice koje nosi ova odluka.

“Posle 73 godine, neko se setio da titulu dodeli crvenom blizancu?! Sa kojim ciljem? Da bi se preuranjenim prišivanjem treće zvezdice uveličala proslava formiranja navijačke grupe delije?! Da li te tzv. Srpske patriote, kojima ništa nije sveto, pa ni otadžbina Srbija (u koju se deklarativno kunu) shvataju da se ovim činom tačno na stogodišnjicu prisajedinjenja, odriču Srpskog Vojvodstva i generacija Srba koji su se decenijama borili za to prisajedinjenje…” stoji u saopštenju koje su potpisali “Ujedinjeni navijači fk Vojvodina”.

Oni takođe dodaju da navijači Vojvodine koji baštine tradiciju Srpskog jedinstva, najoštrije osuđuju ovakve manipulacije istorijskim činjenicama i odricanje dela svog naroda i teritorije, zarad jedne besmislene zvezdice od strane delija i predstavnika fudbalskog kluba Vojvodina koji su za takvu odluku glasali.


POSTAVI ODGOVOR

*