Zbog tvita Haradinaj postao „žrtva“ ruskih šaljivdžija

0

Na meti ruskih radijskih voditelja Vladimira Vovana Kuznjecova i Alekseja Leksusa Stolijarova našao se i Ramuš Haradinaj.

Premijer privremenih prištinskih institucija postao je predmet šale zbog tvita u kojem je poželeo svom „prijatelju Petru Porošenku i njegovom budućem premijeru Vovanu Leksusovu sve najbolje i pobedu u drugom krugu izbora u nedelju“.

Post je potom obrisan sa naloga, najverovatnije pošto je neko shvatio da je „Vovan Leksusov“ samo spoj nadimaka komičara, ali i ne dovoljno brzo, jer su ga drugi korisnici slikali i širili putem interneta.

Ovim povodom na Tviteru se oglasio i britanski novinar Šon Voker, navodeći da su Vovan i Leksus verovatno pozvali Haradinaja predstavivši se kao ukrajinski predsednik Petro Porošenko.

„Kako političari i dalje padaju na to?“, zapitao se Voker.

On navodi da će verovatno uskoro biti objavljen i audio-snimak njihovog poslednjeg poziva, prenosi Blic.

Britanski novinar i stručnjak za istočnu Evropu Grejam Filips našalio se u vezi sa obrisanim tvitom, sugerišući da je Haradinaj mogao lako da proveri da li ga neko „troluje“.

Filips je naveo da je Haradinaj to lako mogao da utvrdi samo da je proteklih nekoliko godina pratio vesti, guglovao „Vovan Leksusov“, ili pitao nekog od saradnika.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

*