Железњак: Расте разумевање да су санкције Русији апсурдне

0

Европа постаје свеснија да су санкције које је увела Русији узалудне, изјавио је данас члан Одбора за међународне послове руске Думе Сергеј Железњак.

„У Европи расте схватање да не може да реши најозбиљније проблеме и изазове без Русије и свесна је да је политика санкција бесмислена и узалудна, као и да је анти-руска хистерија неодговарајућа“, рекао је Железњак агенцији Тас с.

Према његовим речима, постаје све очигледније за „мудре Европљане“ да не постоји веза између санкција уведених Русији и украјинске кризе.

„Осим тога, анти-руске санкције су велики ударац националним привредама у Европи и изазивају велико незадовољство грађана европских земаља“, рекао је он.

Према његовим речима, те тенденције јасно су се виделе на последњим парламентарним изборима у појединим европским земљама, где су гласачи подржали партиотске странке.

Овог викенда, наводи Тас с, Београд је био домаћин консултација представника Европског парламента и руске делегације парламентараца, на коме је потврђено да расте разумевање да нема алтернативе дијалогу са Русијом.

„Разговарали смо о бројним проблемима везаним за европску безбедност, борбу против тероризма, миграција, утицаја технологије на систем радних и друштвених процеса, климатским променама и изазовима заштите животне средине. Ти изазови могу да се реше једино заједничком сарадњом свих страна и заједно са европским колегама сложили смо се да и у 2018. години наставимо консултације“, рекао је Железњак.

Он је истакао да Русија увек позива на дијалог, као и на једнако и узајамно поштовање.

Лондонски „Фајненшел тајмс“ написао је да Савет Европе размишља о укидању санкција које је увео Русији због украјинске кризе 2014. године, јер страхује да би Русија могла да иступи из те организације.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*