Жељко Митровић смењује министра културе Вукосављевића?!

0

Недавни сукоб министра културе Владана Вукосављевића и медијског тајкуна Жељка Митровића због ријалити програма на Митровићевој Пинк телевизији, довешће до смене министра културе, сазнајемо из добро обавештеног извора! Извори блиски премијерки Србије Ани Брнабић кажу да је она већ добила наговештаје из Вучићевог кабинета да ће Вукосављевић ускоро бити смењен и то на изричит захтев Жељка Митровића!

Извор открива да је Митровић два сата телефоном убеђивао Вучића да мора одмах да смени Вукосављевића јер му овај “угрожава посао са Задругом, меша се у медије а то му није посао, само штету наноси” да би на крају разговора Митровић чак запретио Вучићу да “ако ова ћелава будала остане министар културе, онда ће морати да почне да пушта мало и опозицију на телевизију, да смањи притисак који се врши на њега и на Пинк”.

За Вукосављевићеву фотељу конкуришу, каже извор, Маја Гојковић и Светислав Буле Гонцић.

Подсећамо, Вукосављевић је изјавио да “ријалити програмима није место на телевизијама са националном фреквенцијом”, као и да на ове програме “треба увести претплату”, а убрзо је стигла и реакција Жељка Митровића, који је осмислио „Задругу, коју преносимо у целости:

ЖЕЉKО МИТРОВИЋ ЖЕСТОKО О МИНИСТРУ KУЛТУРЕ: Он је глуп и површан, није никакав министар већ инквизитор савременог доба!
– Министар, као и свака површна незналица, овим предлогом хоће да додатно обогати произвођаче ријалити садржаја. Сад би још да натера грађане да плаћају свој омиљени програм. Да није толико површан и глуп, знао би да снага оваквог садржаја не зависи од места приказивања, јер је Пинк у Црној Гори успео да за само 10 дана, а после продаје националне фреквенције, с потпуно новим каналом Пинк медија М, на коме се емитује углавном „Задруга 2“, постане најгледанија телевизија – изјавио је Митровић.

На тврдње министра Вукосављевића да нема оправдања да народ жели ријалити програме, јер ово није народ лудака, Жељко Митровић каже:

– Ако министар себи дозволи да за народ каже да је то „народ лудака“, онда он није никакав министар, већ инквизитор савременог доба, а ја бих рекао и један несолидан човек.

сиа

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*