Zeman: Amerikance u Siriju niko nije zvao! Sami su krivi za svoj neuspeh!

"SAD u Siriju niko legitiman nije pozvao. I ako njihova misija sada završava fijaskom to je njihova vlastita krivica", kazao je Zeman u razgovoru za proruski orijentisani portal Parlamentnji listi.

0

„SAD u Siriju niko legitiman nije pozvao. I ako njihova misija sada završava fijaskom to je njihova vlastita krivica“, kazao je Zeman u razgovoru za proruski orijentisani portal Parlamentnji listi.

Predsednik Češke Miloš Zeman izjavio je da su za krah svoje misije u Siriji krive same SAD zato što ih za razliku od Rusije u Siriju niko nije zvao

Češki predsednik kazao je da za razliku od SAD, on ne veruje da u Siriji postoji umerena opozicija režimu u Damasku.

„Zastupam stav da je primirje moguće samo s umerenom opozicijom, ne s islamističkim grupama, što poštuju i ruska i američka strana. Za razliku od američke strane koja veruje da postoji umerena opozicija, ja smatram da su tamo samo islamističke grupe“, rekao je Zeman.

Češki predsednik izbegao je da komentariše optužbe da Rusija bombardovanjem civila vrši ratne zločine u Siriji, ali je rekao da je Rusiju da pomogne pozvala legitimna sirijska vlada.

„Naravno da duboko žalim sve civilne žrtve i smatram da su svi koji napadaju civile teroristi. Ali, ratne zločine vrše pre svega islamističke grupe i što pre budu poražene tim bolje po Siriju, Bliski istok i ceo svet“, kazao je Zeman.

B92

POSTAVI ODGOVOR

*