Жесток сукоб Чеде Јовановића и историчара уживо у емисији

0

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић и историчар Саша Адамовић дошли су данас у жесток сукоб у телевизијском емисији „Правац“, коју на телевизији Пинк води Kсенија Вучић. Због неслагања по питању Kосова, али и политике деведесетих година, чини се, мало је фалило да дође и до физичког обрачуна.

Њих двојица су имали потпуно супротне ставове када је реч о статусу Kосова, а Јовановић је констатовао да је управо политика вођена деведесетих година у Србији довела до „губитка јужне српске покрајине“. Управо то била је иницијална каписла сукоба.

Међутим, оно што је Јовановића, „избацило“ из такта, било је Адамовићево виђење ситуације око Kосова и улоге бившег председника СРЈ Слободана Милошевића у томе. Наиме, Адамовић је рекао да је за све то „неко одговоран“, не желећи да именује Милошевића.

– Kо је рекао „мало морген“, ко је рекао ако не знамо да радимо, знамо да се бијемо? Kо је убијао по Србији, ко је председника бацио у јаму са кречом? – упитао је видно изнервиран лидер ЛДП-а.

На то му је Адамовић одговорио да се не користи петооктобарским „форама и фазонима“.

– Немојте молим вас, то са вашим петооктобарским форама и фазонима. Kо још верује да Слободан Милошевић стоји иза убиства Ивана Стамболића – упитао је Адамовић.

Скоро кроз вику Јовановић је, подсећајући на бројна политичка убиства и злодела која су доказана да су вршена од стране режима деведесетих година, одбрусио

– Срам вас било то да причате бре! Судска пресуда је донета, судови ове земље су је донели – рекао је он и наставио:

– Не, него се Ћурувија сам убио, Стамболић се сам убио… Шаке су му одсекли и бацили свињама. Срам вас било, срам вас било… Ајде реците и да је Легија херој – викао је лидер ЛДП, кога је Адамовић онда „замолио“ да се не нервира.

– Шта да се не нервирам? Је л се и Зоран убио сам? Ајде доста, срам те било – рекао је Јовановић.

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*