Жика Николић без „Шаренице“ одлази на Пинк

0

Живорад Николић потписао уговор са Жељком Митровићем, Драган Бујошевић поручује да је емисија власништво РТС

ВОДИТЕЉ популарне емисије Радио-телевизије Србије „Жикина шареница“ Живорад Жика Николић прешао је на ТВ Пинк. После краћих преговора, познато ТВ лице састало се у понедељак с власником „ружичасте телевизије“ Жељком Митровићем, када су потписали уговор. Према њиховом договору, емисија „Жикина шареница“ почеће да се приказује 3. марта у 8.00 на Пинку, суботом и недељом, у трајању од три сата.

– Брзо сам се договорио са Митровићем. За припрему емисије имамо још времена. Дотериваћемо је како бисмо гледаоцима понудили најбоље што умемо – открива Николић, додајући да је емисија „Жикина шареница“ његов бренд и да ће се под тим именом емитовати на Пинку. – Формат се неће разликовати, прелазим на Пинк с комплетним концептом. Мало ћемо променити сценографију, а што се садржаја тиче – све ће остати исто. Драго ми је да сам наишао на младе људе орне за посао, јер оваква емисија захтева тимски рад. Очекујем да ће емисија бити боља него што је била.

Трагом ове вести позвали смо директора Јавног сервиса Србије Драгана Бујошевића, који за „Новости“ каже да је разговарао са Николићем и да се изненадио његовом намером да пређе на Пинк.

– Поручио сам му да размисли још једном. Мада не видим ништа лоше у томе што је одлучио, сматрам да је требало раније да нам најави. Мислим да ћемо наставити емитовање „Шаренице“, то је наш, а не Жикин формат. Емисију је осмислио Александар Тијанић, она је производ РТС, тако да је сасвим сигурно да Жика не може да је пренесе на другу телевизију. Може само он да оде. Изворни назив емисије је „Шареница“, а Жикино име је додато пре неколико година. Не знам како је то урађено, али то име није његово, као ни концепт емисије. Он је пре годину отишао у пензију, после чега сам му понудио да настави да води емисију. И за то је добијао ауторски хонорар – рекао нам је Бујошевић.

На питање да ли стрепи да ће га бивши послодавци тужити уколико се испостави да полажу ауторска права на „Шареницу“, Жика за „Новости“ каже:

– „Шареницу“ имате на свакој телевизији, нисам измислио топлу воду. Назив „Жикина шареница“ заштитио сам још 2013. године, уз пристанак покојног Александра Тијанића, који ме је, између осталог, научио како да штитим своја права. Пинк је озбиљна компанија, имају тим адвоката који је сигурно добро изанализирао ауторска права, не би се шалили с таквим стварима.

Мада се спекулише да ће „Шареницу“ преузети водитељ Милан Поповић, који тренутно води емисију „60 најлепших народних песама“, са РТС кажу да још нису донели одлуку ко ће наследити Жику Николића. У програмској шеми јавног сервиса за следећу суботу и недељу и даље стоји емисија „Жикина шареница“, а на питање хоће ли она бити емитована са Николићем – из њихове пи-ар службе поручују да ће о томе одлучити наредних дана.

– Колико знам, водићу „Жикину шареницу“ још следећег викенда на РТС, а онда ћу званично прећи на Пинк. Будући да су 4. марта београдски избори, а ја сам на изборној листи, моја је жеља да 10. марта почнемо емитовање емисије. О томе ћемо још разговарати – каже Жика, коме уговор са РТС истиче 28. фебруара.

Николић са Жељком Митровићем, Фото: Пинк

САМО БАЈИЋЕВО „СЕЛО“ ГЛЕДАНИЈЕ ОД „НЕМАЊИЋА“

ДИРЕКТОР РТС истиче да је задовољан рејтингом прве две епизоде серије „Немањићи: Рађење краљевине“, као и реакцијама публике.

– Ниједна серија у последње две године с првом епизодом није остварила рејтинг и шер којима Немањићи могу да се похвале. Серију је у суботу пратило 1.953.000 гледалаца и имала је шер 40, а у недељу уз Немањиће је било 2.003.000 људи, с шером од 40,3. Чак ни серије о којима се много говорило, попут „Убице мог оца“, нису постигле тако добар резултат. Једино је прва епизода серије „Село гори, а баба се чешља“ имала већи шер – каже Драган Бујошевић.

 

 

Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*