Живковић оплео по Тадићу и Јанковићу! Како вас бре није срамота правите митинг без идеје

0

Председник Нове странке Зоран Живковић рекао је да није присуствовао јучерашњем скупу опозиције на Тргу републике јер је скуп „сазван ад хок, без идеје, програма и циља“

– Ми можемо да шетамо сваки дан, али то нема никакве везе с озбиљном политичком борбом. Ако је смисао окупљања опозиције противљење Вучићевој инаугурацији, онда је требало протестовати у тренутку њеног дешавања, а то је било између 10 и 12 сати, када је Нова странка и била на улици заједно са припадницима протеста ‘Против диктатуре“ – оцењује Живковић , уз опаску да су на скупу опозиције били присутни они, међу којима је „један направио Вучићу странку, други му је служио, а трећи дели његове ставове“.
На питање Инсајдера да ли из чињенице да се није синоћ придружио опозицији, треба читати и неспремност на будућу сарадњу на, на пример, београдским изборима, Живковић је одговорио да је спреман на сарадњу, али да озбиљна сарадња подразумева јасно дефинисан план, циљеве, динамику, а не „сликање у белим кошуљама са заврнутим рукавима уз грљење“.
– Нова странка је лакмус активног опозиционог деловања. Нескривено смо против режима и наши програмски циљеви су кристално јасни – каже Живковић.
Одговарајући на питање да ли се Нова странка и Јанковићев покрет дистанцирају једни од других Живковић је одговорио да Саша Јанковић не спада у групу људи која „јавно или тајно сарађује са Вучићем“, али како је рекао, Јанковић је прво рекао да види Нову странку у свом покрету, а потом, да у покрету нема места за политичке странке.
– У том смислу његов став није јасан, али сам сигуран да ћемо разговарати – каже Живковић.
На наше питање у којој је мери могућа сарадња опозиције на изборима за град Београд, председник Нове странке одговорио је да је заједнички наступ опозиције на београдским изборима „неопходност јер су избори за Град Београд једна од ретких шанси да се почне са променом режима у земљи“.
– Али да би до сарадње дошло треба да престанемо са бесмисленим изјавама и ‘афтер парти’ манифестацијама и конкретно дефинишемо јасне и прецизне циљеве – каже Живковић уз опаску да не види Нову странку у савезу са Дверима или са Јеремићем јер мера сарадње морају бити идеолошки, а не лични ставови“.

Инсајдер.нет

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*