Златар ранио пљачакаша – осуђени обојица

Радник златаре осуђен је на годину дана јер је прекорачио нужну одбрану, а оптужени за пљачку радње на годину и седам месеци

0

Случај пљачке златаре у Београду недавно је добио епилог пред Вишим судом, који можда не би био толико занимљив да истовремено, пред истим судским већем, на истој оптуженичкој клупи нису седели и оштећени и окривљени, односно и златар и разбојник.

Андреја Хаџи Цветковић, брат власника продавнице накита „Златар 1969” осуђен је на годину дана затвора јер је хицем из пиштоља ранио лопова, а Ненад Радић на годину и седам месеци јер је 2011. године опљачкао поменуту златару.

Догађај од пре пет година могао би да се преприча овако: усред белог дана, 17. јула 2011. године око 15.15 сати, у златару у престоничком Булевару краља Александра са пиштољем у руци, улетео је сада покојни Раде Радић.

Уз претњу да ће пуцати у продавца, Радић му је наредио да му преда сав накит из витрина. Неколико пута га је чак пиштољем ударио у главу. Тренутак касније у златару је, са торбом за одећу, улетео и Радићев брат Ненад.

Раширио је торбу и са братом у њу почео да убацује накит. Када су завршили са „послом” потрчали су ка излазу. У том тренутку, Хаџи Цветковић је узео пиштољ који се налазио код касе и кренуо ка нападачима говорећи им да стану.

Браћа су кренула на различите стране. Ненад је потрчао преко улице, а Раде низ њу. Радник у златари, брат власника, најпре је, у знак упозорења, пуцао у ваздух, а потом и у Ненада код кога је била торба са накитом.

Последњи испаљени хитац погодио је Ненада у доњи леви део леђа због чега је пао на плочник. Златар је пришао повређеном младићу, узео накит и вратио се у радњу где је мирно дочекао полицију коју је позвао један од сведока. Други пљачкаш Раде ухапшен је свега десетак минута касније.

Полиција је сву тројицу уз кривичну пријаву предала надлежном тужиоцу. Хаџи Цветковић теретио се за покушај убиства, док су се браћа Радић сумњичила за разбојништво. Покренута су два одвојена поступка.

Политика

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*