Zoran Živković: Vučić treba da podnese ostavku zbog Trepče!

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da bi odgovoran čin bio da premijer Aleksandar Vučić podnese ostavku nakon usvajanja Zakona o Trepči.

0

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da bi odgovoran čin bio da premijer Aleksandar Vučić podnese ostavku nakon usvajanja Zakona o Trepči.

„Sve je to potpisao Aleksandar Vučić u Briselu. Odgovoran čin je da da ostavku, a ne da nas svojim lutkama ubeđuje da je to svetska zavera protiv Srbije“, rekao je Živković novinarima u Beogradu.

„Na predsedničkim mora zajednički kandidat“

Živković je dodao da „proevropska i prodemokratska opozicija“ mora na predstojeće predsedničke izbore da izađe sa zajedničkim kandidatom.

„To je naša obaveza. Predsednički izbori su prilika da se Srbija ponovo vrati na pravi put. Sve velike promene počinjale su promenom presednika, a sve naše razlike ne bi trebalo da budu tolike da nas spreče da to odradimo“, rekao je Živković novinarima u Beogradu.

O boravku Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića u Nišu, Živković je kazao da je potpuno nepristojno vređati građane tako što će im reći da dolaze u Niš da bi im bili bliži.

„Mislim da je to pokušaj da se ona serija Monti Pajton oživi na srpskom nivou i to će biti tragikomičan događaj“, rekao je on.

Tokom boravka Vlade Srbije u Nišu će biti održan niz foruma, biće prijema građana i delegacija. Između ostalih premijer će primiti i predstavnike radnika kojima nisu isplaćene zarade.

B92

POSTAVI ODGOVOR

*