Зорана: Кад видим Шешеља како постаје проамерички политичар, добијем трансфер блама!

Нема дилеме да је премијер Александар Вучић данас најугроженији човек у земљи, изјавила је потпредседница владе Зорана Михајловић.

0

„Верујем да то знају и они чији је посао да брину о безбедности премијера и његове породице и да свој посао раде како треба. Али брине šто јоš немамо одговор чије је оруžжје пронађено надомак породичне куће премијера и ко га је ту оставио. Као и читава јавност у Србији, једва чекам одговоре надлежžних“, рекла је Михајловићева за данашње Новости.

На питање да ли је после „случаја Јајинци“ и изјава министра Александра Вулина против амбасадора САД Кајла Скота покварен однос Србије са Америком, Михајловићева је подсетила да су још пре 135 година Србија и САД успоставиле дипломатске односе и да „ничија изјава не можžе да поквари нешšто шšто траје овако дуго“.

„Односи Србије и САД данас су на добром путу, напредују и биће јоš бољи“, рекла је она.

На питање да ли сматра да неко из САД покуšава да ослаби Александра Вучића и актуелну власт, Михајловићева је одговорила да је политика игра интереса и да је некад то šаховска партија, а некад отворена, брутална и агресивна игра.

„Сигурно је да се разни интереси великих и малих преламају преко Србије, као šто је сигурно да Србија одавно није имала Владу која води јасну и гласну политику, модерну владу, која ради и чува само и једино интерес Србије и њених грађана“, навела је Михајловићева.

Потпредседница владе је напоменула да је избор Доналда Трампа за председника САД највећа вест у свету, али да је „вишšе од тога фасцинира начин на који наšа јавност и велики број медија реагују на победу Трампа“.

„Кад видим наслове „Трампе, Србине“, „Трамп нам враћа Косово“, „Карић спаја Трампа и Путина“, када чујем поједине политичаре како објашšњавају победу Трампа и када видим како Војислав ШŠешšељ, шšто ми је драго, постаје највећи проамерички политичар у Србији, дожžивим трансфер блама, како је то недавно сликовито објаснио премијер Вучић! Читам, гледам и срамота ме од такве и толике површšности и незнања“, навела је Михајловићева.

На напомену да је ШŠешšељ једини у Србији отворено подржžао Трампа, Михајловићева је рекла:

„Да, као šто је и чињеница да је после ових избора господин Трамп изабрани председник САД, док је Војислав ШŠешšељ остао провинцијски политичар из Батајнице“.

Она је истакла да ћемо тек видети како ће изгледати политика САД према Балкану, као šто ћемо видети каква ће бити даља превирања у ЕУ.

Све ће то на директан или индиректан нацин да утиче на нас, без обзира на то колико смо мали, казала је Михајловићева, истичући да „баš зато šто смо мали, треба да будемо мудри“.

„Мене једино занима како САД да улоžже много виšе од четири милијарде долара, колико су у Србију уложžили од 2000. Занима ме како да запосле вишšе од 20.000 људи, колико данас запоšшљавају у Србији. Мислим да то можžемо да урадимо само ако Влада Србије има šто боље односе са администрацијом САД“, рекла је потпредседница владе.

Према њеним речима, намерно се ствара фама о подели министара на „проамеричке“ и „проруске“.

„Мислим да такве приче многима одговарају. Међутим, спремна сам да будем играч и запада, и истока, и севера и југа, само ако ће то да донесе бољитак мојој земљи„, рекла је Михајловићева.

Она је поновила да о томе ко ће бити кандидат СНС за председника Србије, одлучује премијер Вучић и врх странке.

„Онај кандидат или кандидаткиња који добију подрšку Вучића биће нови председник Србије“, рекла је Михајловићева, а на питање да ли ће лично подрžати кандидатуру Томислава Николића за председника, уколико се о томе буде одлучивало унутар СНС, одговорила је да је рано да размиšшља о томе.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*