Зорана Михајловић: Нико не мора да брани Ану од мене

0

Михајловићева каже да је неко хтео да искреира конфликт, али да с Брнабићевом добро сарађује

Потпредседница Владе и министарка саобраћаја Зорана Михајловић истакла је јуче да никакав сукоб не постоји између ње и премијерке Ане Брнабић. Она је поручила да, иако су очигледно постојале намере неких да тај „конфликт“ искреирају, с Брнабићевом „добро сарађује“.

Михајловићева је рекла да Ану Брнабић познаје већ 20 година, да је поштује, да добро сарађују и да „нема потребе да је ико брани од ње“.

– Оно што ми се после целе те приче о транскриптима чини јесте да се покушава направити конфликт између мене и Ане и да то раде они људи који њу не знају ни шест месеци, а ја Ану знам 20 година. Нема потребе бранити Ану од мене, нас две добро сарађујемо и то (наводи да транскрипте треба дати члановима Владе, прим. аут.) није била никаква критика, то је било изношење мог мишљења – изјавила је Михајловићева за Н1.

Подсетимо, цела фама на релацији Михајловићева-Брнабићева настала је када је Михајловићева изнела своје мишљење, а не критику, како је рекла, о томе што је премијерка транскрипт интервјуа за Блумберг, у коме је навела да би се Србија, ако би морала да бира, определила за ЕУ, а не Русију, предала руском амбасадору у Србији Александру Чепурину, а не члановима Владе.

Блумберг
СТОЈИМО ИЗА ОНОГ ШТО СМО НАПИСАЛИ

Редакција америчке новинске агенције Блумберг одговорила је на тврдње Ане Брнабић да су њене речи у интервјуу тој агенцији „истргнуте из контекста“ и заузела став да „стоје иза онога што су објавили“.

Тај Трипет, портпарол агенције Блумберг, за лист Данас је изјавио да они стоје иза онога што су написали, те је овим одговором демантовао српску премијерку. Покушали смо јуче да добијемо одговор од премијерке Ане Брнабић, али она није одговорила на наша питања.

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*