Зорана Михајловић: „Срби су храбри само у легендама и кафанама!“

0

Зорана Михајловић, потпредседница Владе и напредњака, о оптужбама да ради против премијера

Александар Вучић је мој премијер и председник моје странке. Он је човек коме верујем. Другари, будите сигурни, као што је и Вучић сигуран, да не учествујем у његовом рушењу. Овако је у недељу вицепремијерка и потпредседница СНС Зорана Михајловић одговорила на нове спекулације да ради против премијера, које подгревају и поједини чланови председништва напредњака. У изјави коју је објавила на свом фејсбук-профилу, она је све те нападе означила као – урбану легенду.

– Срби воле легенде. У легендама су сви опасни, храбри, моћни… много више него што јесу, као и у кафанама. Легенде нам увек дају и лепшу слику о нама самима. Тако је и са урбаном легендом, како је ово што се дешава добро описао један уредник београдских новина. Уз његову опаску да ту легенду с времена на време подгревају и појединци из СНС. Али, да изађемо из легенди, урабаних или не, и вратимо се у реалност: премијер Вучић ме је изабрао за потпредседницу Владе Србије и министарку грађевине, саобраћаја и инфраструктуре. Потпредседница сам и Српске напредне странке. Александар Вучић је мој премијер и мој председник странке. Александар Вучић је човек коме верујем.

Зато сам сигурна да радим свој посао данас јер премијер Вучић не верује у ту урбану легенду. Вучић ми је указао поверење јер зна да заједно можемо да градимо путеве, пруге, мостове и друге велике инфраструктурне пројекте важне за живот грађана Србије. Али та урбана легенда увек почне да се препричава када дође време да измеримо пролазно време: када треба да видимо шта је ко и колико урадио за грађане. А тада је многима лакше да се сакрију иза урбаних легенди и нерада, него да стану исред својих дела. И онда креће урбана легенда о мени, која сам још и плавуша, која се стално нешто буним. Жени која води тим који је Србију за годину дана померио за 39 места навише на утицајној листи Светске банке, Жени која тражи веће казне за насилнике који убијају жене, која се бори за права Рома. Жени која не краде и којој је грех то што слави славу. Другари, будите сигурни, као што је и Вучић сигуран, не учествујем у томе! Зато опустите се и радите свој посао због којег вас је Вучић и довео ту где јесте.

 

 

 

Вечерње новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*