Зорана: Нови премијер треба да буде из СНС! Могла бих то бити и ја!

ПРИЗНАЛА ДА БИ ДАЛА ПОТВРДАН ОДГОВОР КАД БИ ВУЧИЋ ЊОЈ ПОВЕРИО САСТАВ ВЛАДЕ

0

ПОТПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је да и нови премијера треба да буде из Српске напредне странке (СНС), мада она „нема ништа против” да Социјалистичка партија Србије (СПС) преузме више одговорности у новој Влади Србије.

Михајловић је за суботње издање београдског “Блица” оценила да је „логично” да кандидати СНС-а буду на најодговорнијим местима, “ако је Александар Вучић освојио више од два милиона гласова на председничким изборима, и ако је СНС највећа странка која је преузела одговорност за све што се дешава у Србији”.

Чланица Председништва СНС-а је додала да са Вучићем није разговарала о томе ко ће бити нови премијер, али да „мисли да зна” о којим кандидатима размишља актуелни председник владе.

У разговору објављеном под насловом „Нови премијер мора да буде из СНС, али то неће бити жена”, Михајловић је међутим рекла да би се “свакако одазвала” уколико би је Вучић позвао на разговор о преузимању функције председника владе.

„Избор новог мандатара је обавеза новог председника Вучића и он то треба да саопшти, а не ја или било ко други. Вучић ће о новом премијеру да разговара са коалиционим партнерима и Председништвом СНС-а. То су места на којима ће се бирати премијер а не у медијима”, казала је Зорана Михајловић.

БЕТА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*