Зукорлић хоће да се помири са Љајићем!

0

Чини се да председнички избори у Србији могу утицати на помирење лидера БДЗ-а Муамера Зукорлића и лидера СДПС-а Расима Љајића.

Наиме, Зукорлић је оценио да је добро што су Бошњаци послушали своје политичке представике, изашли на председничке изборе и гласали за Александра Вучића.

– Јер није било лако убеђивати Бошњаке да то ураде. Могу за себе да кажем да сам уложио максималан напор и да сам имао веома тешка питања кроз кампању у Новом Пазару, Пријепољу и другим местима Санџака – навео је он за сарајевски портал “аваз.ба”. Истакао је да се поготово важни инфраструктурни пројекти не могу реализовати преко Београда без Сарајева и обрнуто.

– Потребна нам је нормална комуникација. Да усуглашавамо ставове – казао је Зукорлић и додао да жели да поправи односе с Расимом Љајићем.

– Жалим над чињеницом да смо у прилици и ја и Расим Љајић да подржимо Вучића, а међу нама ствари нису како треба. То указује на напету атмосферу и то није добро. Ми морамо уложити напор да имамо нормалну комуникацију. То сматрам нужним и посветићу пажњу том циљу – навео је Зукорлић.

Иначе, Вучић је у већини санџачких општина освојио више од 70 одсто гласова, а да гласају за актуелног премијера своје сународнике су позвали Зукорлић и потпредседник владе Расим Љајић.

У изборној ноћи Вучић је, прогласивши победу, посебно захвалио Бошњацима који су гласали за њега.

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*