Зукорлић: Нисам тражио фотељу министра

0

Муамер Зукорлић, лидер БДЗС, о информацијама да покушава да „наплати“ подршку лидеру СНС. Разговараћемо ако ми понуде неку функцију, али мора да се мења амбијент.

ФУНКЦИЈА министра није била тема мојих разговора са Александром Вучићем ни пре председничких избора, на којима смо га подржали, а ни сада. За себе нисам тражио и не тражим ништа, али тражим за свој народ све што му припада, и по закону и по Уставу.

Овако бивши муфтија Муамер Зукорлић, председник Бошњачке демократске заједнице Санџака (БДЗС), за „Новости“, коментарише информације да покушава да „наплати“ подршку Вучићу на председничким изборима.

Он тврди да се његова политика разликује од политике коју промовише већина санџачких политичара, „чији је циљ да најпре обезбеде неку функцију за себе“.

– Наравно, ако би ми нека функција била понуђена, о томе би се могло разговарати. Ипак, морао би да се промени и амбијент у друштву, да се не би поновила хајка која је спроведена кад сам именован за председник Скупштинског одбора за образовање. Питање је да ли српска јавност има капацитет да прихвати аутентичног муслиманског политичара на некој од важних државних позиција.

На питање да ли је тражио и да његови најближи људи буду именовани за државне секретаре у појединим министарствима, Зукорлић одговара да је важно да Бошњаци виде да су им државне структуре отворене, од локала до врха извршне власти:

– На кадровска питања не гледам као на питање добијања власти, већ отклањања неповерења између Санџака и Београда. Битно је и да на нивоу Владе имамо младе људи који ће на томе моћи да раде – каже Зукорлић.

Вечерње новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*