ЗУKОРЛИЋ: Забранити младима кладионице и коцку!

0

Београд — У Скупштину Србије стигао је Предлог закона о забрани игара на срећу којим Странка правде и помирења тражи укидање коцкарница, клађења, али и игара на срећу.

Лидер СПП Муамер Зукорлић каже да су игре на срећу “профитирање на туђој несрећи и слабости”.

“У времену опште моралне и демографске ерозије у погледу морталитета и миграција, нема спаса целокупној нацији уколико се не покуша успоставити тврдо тло у етичком смислу, да се просто помогне младим генерацијама да имају тврдо тло под ногама и да знају шта је добро, а шта зло”, каже Зукорлић.

Забрана укидања игара не срећу и клађења био би светски преседан, сматрају приређивачи који послују по закону.

 

Борјан Поповић из компаније “Моззарт” истиче да би тим решењем 15.000 људи директно остало без посла, као и 100.000 оних који су “индиректно ослоњени на индустрију”.

“Предлагач ове иницијативе није објаснио одакле би надокнадио 100 милиона евра колико се годишње слије у државну касу на име свих фискалних и парафискалних намета. То значи да би озбиљно било угрожено, готово онемогућено, државно финасирање спорта, хуманитарних и социјалних организација као и лечење ретких болести. Осим тога, комплетно приређивање игара на срећу прешло би на црно тржиште”, наводи Поповић.

Уколико предлог закона не прође ни међу посланицима, Странка правде и помирења нуди другу опцију – да коцкање буде измештено у посебне зоне ван насељених места.

Дневни журнал

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*