Жута кућа, кућа страве и ужаса-Вађење органа киднапованим Србима

0

У селу поред албанског града Буреља и подруму куће породице Катуч, према наводима бивше главне хашке тужитељке Карле дел Понте, киднапованим Србима са Косова и Метохије вађени су органи.
Припадници УЧК су до 300 заробљеника, углавном Срба, после 1999. године одвукли у Кукеш и Тропоју у Албанији и тамо их затворили, а затим, најмлађе и најснажније пребацили у село Рибе, код Буреља.
У међувремену, сведоци као да су пропали у земљу. Тадашњи истражитељ сумња у спремност да би сведоци даље дали изјаве, јер би то било оптерећујуће за бивше вође ОВК и данашње високе политичаре лажне државе Косово.кући у селу Рибе, у чијем подруму је један лекар, Албанац из Пећи, с упадљиво кукастим носем вадио органе педесторици заробљеника.

У међувремену, сведоци као да су пропали у земљу. Тадашњи истражитељсумња у спремност да би сведоци даље дали изјаве, јер би то било оптерећујуће за бивше вође ОВК и данашње високе политичаре лажне државе Косово. Зато имају страх да би свака даља изјава за њих значила сигурну смртну пресуду.
Село код Буреља се зове Рибе и та кућа страве и ужаса се не налази само на крају насеља, већ на крају цивилизације, иза куће је непроходан, зарастао пут, да се падина, очито, користи као сметлиште.

77-годишњи газда куће страве Абдул Катучи, изјавио је да су једног дана, у фебруару 2004. године, у његову кућу, док је он чувао овце у брду, банули тешко наоружани полицајци и странци, заједно с једним албанским државним тужиоцем, све преокренули,чак и пикавце покупили, а неком хемијском течношћу, да би открили трагове крви, попраскали собе.

Истражни тим УН се, посебно занимао за једну собу у приземљу, где је бетонски под офарбан у црно и због тога су желели даље да буше, После тога су се мушкарци и једна жена повукли, и, тек у априлу, кад је објављена књига Дел Понтеове, заправо, је сазнао шта су они тада тражили у његовој кући.

Детаље из приче старца, коме, кад год не може нешто да објасни, у помоћ прискачу унуци.
Једна од таквих мука за старца је питање, чему су служиле празне флаше од инфузионе течности са средствима за опуштање мишића, завоји и игле, које су пронашли истражни органи у близини старчеве куће.
Кад је реч о пронађеним остацима крви у њиховој породичној кући, унука каже да се ту породила једна жена, а осим тога, ту се и за исламске празнике, како је рекла девојка, коље стока.

И код боје куће у помоћ деди прискачу унуци – сви сведоци описали су је као жуту, а она је сада бела. И за то Катучијеви имају објашњење, иако су у почетку тврдили да је кућа увек била бела, али се ипак унука „присетила“ да су је прекречили за једну свадбу, Истражни органи испод беле боје, ипак, пронашли – жуту.
Дана 12. децембра 2010. Дик Марти поднео је извештај Савету Европе где је Хашима Тачија означио као вођу мафијашке групе одговорну за трговину оружјем, дроге и људских органа.

Srpska istorija

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*